avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate ali79

Activitate ali79

Răspuns la discuția legea pensiilor
multumesc!
Buna ziua ! as vrea sa aflu daca o persoana care are 3 ani cu carte de munca in Romania , si un rest de 8 cu ctr. munca in strainatate(specific- incheiat in tara respectiva si neachitand nimic sistemului public din Romania ) mai poate cotiza astazi la sistemul public pt. a beneficia de pensie la varsta legala de pensionare , va rog sa-mi specificati si legea, ordonanta,care prevede acest lucru .
Va multumesc !
Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti cum se pot asocia doua persoane fizice , cum se inregistreaza la reg. com. si la fisc (activitati independente )?
Buna ziua! Va rog sa-ma ajutati cu informatii referitoare la urmatorul caz , bunicul meu impreuna cu cele doua surori (in prezent sunt decedati toti) au fost trecuti pe titlul de proprietate , la casatorie cele doua surori au primit terenuri de la parinti iar bunicului meu iau ramas cele ale parintilor , mentionez ca toate proprietatile sunt trecute pe rolul nominal de la primarie si ca nu exista , acte de proprietate gen contract vanzare -cumparare . In urma bunicului au ramas bunica si mama , cred eu singuri mostenitori , dar as dori sa stiu daca verii mamei pot avea pretenti la mostenire. Ce rol aveau titlurile de proprietate?Cum se poate in prezent face succesiunea ?
O persoana care a avut rezidenta din 2004-2008 , cum poate obtine certificat de rezidenta in prezent pentru acea perioada , daca si-a declarat veniturile obtinute in Romania in anul 2012.