avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate MARIUSIF

Activitate MARIUSIF

Răspuns la discuția DEMISIA .
Astazi am intrat in posesia dosarlui meu de perosnal .
Contractul a fost incheiat intre mine si angajator in octombrie 2002 si nu prevede o durata a
preavizului . in schimb doi ani mai tarziu in septembrie 2004 , se incheie un act aditional prin care se reglementeaza , durata preavizului la 15 zile ( desi sun cadru de conducere ).
Acum va intreb , pot sustine ca aceasta a fost durata stabilita si negociata , intre cele doua parti , eu si angajator , chiar daca durata normala la acea vreme era de 30 de zile ?
Pot inainta demisia cu preaviz de 15 zile ?
Practic va rog !
Daca i-mi depun demisia cu termenul de preaviz de 30 de zile , in cazul in care angajatorul nu este de acord cu durata , iar eu dupa cele 30 de zile ma prezint la noul loc de munca , contractul meu cand inceteaza ?
Multumesc !
In principiu m-am lamurit . Sper la o negociere rezonabila a duratei preavizului , nu de alta dar nu stiu ce angajator, ar mai fi dispus sa astepte 45 zile lucratoare ( adica doua luni si inca ceva ) , pana pot pleca de la actualul loc de munca .
Discuție DEMISIA .
In cazul in care in contractul individual de munca incheiat intre mine si anagajator , inainte de intrarea in vigoare a legii 40/2011 ( contractul a fost incheiat in anul 2002 ) , durata de preaviz este de 30 de zile ( sunt cadru de conducere ) , daca i-mi depun demisia care va fi durata de preaviz 30 de zile sau 45 de zile ?
Mentionez ca societatea nu are un contract colectiv de munca .