avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate Anastasia84

Activitate Anastasia84

Buna ziua,

Am un copil de 3 ani si tatal copilului doreste sa divortam si sa renunte la orice drept asupra copilului. Am fost la primarie si am inaintat o cerere, a platit o taxa de 1000 de RON si au spus ca urmeaza sa mai venim peste 30 de zile sa semnam.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate, mai pe larg ce presupune renuntarea din partea tatalui la drepturile parintesti in afara de neplata alocatiei? In momentul in care copilul va fi adult va avea vreun drept la mostenirea tatalui? Ce drepturi va avea copilul in cazul in care tatal o sa mai aibe si alti copii in viitor?
Mentionez ca tatal este de acord ca eu si baiatul sa pastram numele lui de familie.

Multumesc,
Simona
Buna ziua,

Sunt in concediu de crestere copil de 1 an si 6 luni. Lucrez intr-o mare companie multinationala si am trimis o cerere prin care mi-am exprimat dorinta de a-mi relua activitatea mai devreme. Am fost anuntata doar telefonic ca pozitia mea a fost restructurata si in cazul in care voi reveni mai devreme la serviciu oricum voi primi preavizul prin care voi fi instintata de concediere.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva din punct de vedere legal? Daca ma intorc la serviciu macar este ilegal sa ma concedieze pana cand nu imi expira termenul de 2 ani de concediu?

Multumesc