avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post in timpul concediului de crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua,

Sunt in concediu de crestere copil de 1 an si 6 luni. Lucrez intr-o mare companie multinationala si am trimis o cerere prin care mi-am exprimat dorinta de a-mi relua activitatea mai devreme. Am fost anuntata doar telefonic ca pozitia mea a fost restructurata si in cazul in care voi reveni mai devreme la serviciu oricum voi primi preavizul prin care voi fi instintata de concediere.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva din punct de vedere legal? Daca ma intorc la serviciu macar este ilegal sa ma concedieze pana cand nu imi expira termenul de 2 ani de concediu?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Anastasia84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 16 Februarie 2012
Desfiintarea unui post este posibila pe perioada concediului pentru cresterea copilului ... in acest sens, la revenirea din CCC persoana respectiva va primi instiintarea de preaviz.
Niciun text de lege nu interzice angajatorului sa desfiinteze posturi pe perioada CCC.

Desfiintarea unui post nu este echivalenta cu concedierea ... desfiintarea postului are ca efect concedierea salariatului al carui post s-a desfiintat.
Imi pare rau dar trebuie sa expun un punct de vedere!!! Ultimele tratate de dreptul muncii, care sunt in stricta concordanta cu legea 53/2003 nu fac diferenta intre desfiintarea unui post ocupat si concedierea titularului pe post. O persoana aflata in CCC nu poate fi concediata, dar nici postul pe care il ocupa nu poate fi desfiintat! Mai concret orice modificare in organigrama cu privire la desfiintarea unui post a carui titular este in CCC este o greseala, pe care daca o sustii in instanta ai toate sansele de castig.
Asta nu inseamna insa, ca in prima zi de la revenirea din CCC la serviciu, angajatorul nu iti poate desface CIM si sa desfiinteze postul! SUCCES!!!!
Exista cumva o baza legala a acelor sustineri? ... cumva desfiintarea unui post este identica cu concedierea ? ...
Nu am spus ca este acelasi lucru concedierea cu desfiintarea postului!!!! Dar nu exista procedura de concediere in 2 timpi asa cum o prezentati dvs..Desfiintarea postului inseamna incetarea contractului individual de munca. Ca urmare daca doamna este in CCC, postul se va desfiinta abia la revenirea titularei la serviciu, cand se va inceta si CIM.SUCCES!!! Cu stima Dulau Dorel
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
Dorel Dulau, Consilier juridic
Nu exista baza legala de interdictie a desfiintarii unui loc de munca pe perioada CCC .. desfiintarea postului are ca efect incetarea raportului de munca si nu inseamna incetarea raportului de munca .. nu cred ca am prezentat procedura de concediere in 2 timpi .. am spus doar ca desfiintarea este posibila in timpul CCC, urmand ca la revenirea din CCC sa fie instiintata de acest lucru ..

Alte discuții în legătură

Preaviz Vio5 Vio5 Sunt in CIC. In data de 9.11.2009 mi-am depus cererea pentru a reveni la serviciu, mentionand data de 11.11.2009. Angajatorul nu mi-a dat acordul pe motivul ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la revenirea titularului de post Lavinia07 Lavinia07 Buna, sunt angajata pe perioada determinata de 24luni pe perioada suspendarii titularei de post, care este in CCC aceasta doreste sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala otiliapaula otiliapaula Buna ziua Sunt angajata la o institutie de cultura din decembrie 2011, pe perioada determinata pana in iulie 2013, pe perioada suspendarii cim a titularei ... (vezi toată discuția)