avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate Cineva

Activitate Cineva

cum pot sa cooperez in continuare?

multumesc tuturor pentru ajutor si vreau sa spun ca admir profesionalismul de pe acest forum sincer sa fiu ma asteptam la raspunsuri gen: " te mananca puscaria" sau "nu meriti ajutor ca esti gainar". Desi mai am intrebari cum ar fi cea de mai sus simt ca discutia s-a cam epuizat asa ca ce pot sa mai spun multzumesc inca o data si ... caut avocat, platesc cine vrea sa imi dea un mesaj privat. Multumesc din nou
de unde stiti ca aveam banii ?nu-i aveam ca daca aveam plateam.
Chiar nu mai mancasem de 2 zile.

am deja o factura de la magazin care e atasata la dosar daca nu o dadeam nu mai scriau acolo ca s-a returnat paguba. Ce alta factura sa mai dau?

Deci s-a intamplat in felul urmator:

am fost luat de politie dus la sectie am dat o declaratie apoi m-au trimis inapoi la supermarket am dat banii am platit o amenda la supermarket si mi-au dat copia dupa bon ( bonul e factura fiscala nu?) si m-am dus inapoi ala de acolo a atasat-o la dosar si a sters cu corectoru ceva de pe dosar si a scris flagrant. Nu stiu ce era scris inainte si mi-au zis atunci ca tre sa fie musai cu data din ziua respectiva era aprox ora 9 seara si aia inchideau la 10 m-am grabit si am luat. Mi-au zis ca daca nu vine cu data din ziua respectiva e nasol. Deci, acum e bine?

si, mai am si eu o intrebare: unde va fi audierea in bucuresti sau in orasul meu natal?
hipermrketul nu se va constitui ca parte civila. Asta stiu sigur. Va mai fi o citatie? Va mai fi o audiere? Cine sa ma acuze daca nu exista o parte vatamata? Poate sunt intrebari stupide dar v-am spus ca nu ma prea pricep la drept.

Puteti sa mergeti la organele de cercetare sa dati adresa la care stati pentru a primi orice citatie in legatura cu cazul dvs.

Adica sa ma duc la sectia de politie cu pricina si sa le explic situatia? Cu cine sa vorbesc acolo? Cu domnul de m-a anchetat?

Acum cel mai bine este sa nu lasati totul balta ci sa va prezentati acolo ori de cate ori este nevoie.
Neavand antecedente penale o sa scapati destul de ieftin.

Puteti dezvolta aceasta idee va rog ... ce mi se va intampla mai exact? Va rog frumos chiar sunt preocupat. Mi se va intocmi un dosar penal? Voi plati amenda? Voi merge la penitenciar? Care sunt consecintele averii unui dosar penal asupra carierei etc?
Salutare

Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei

Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.

Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.

Intrebari:

1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.

2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?

3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?

4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?