avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate VASYLAS

Activitate VASYLAS

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,conform legii 55/2020 se prelungește valabilitatea actelor de identitate,pe perioada stării de alertă și 90 zile după ridicarea acesteia.Viza de reședință se aplică pe actul de identitate valabil și perioada valabilității acesteia nu se prelungește odată cu valabilitatea actului de identitate.În perioada la care facem referire(stare de alertă) se poate aplica viza de reședință și pe actul expirat dar nu poate avea o valabilitate mai mare de 90 zile
Bună seara,ca și functionar public la o instituție publica locala,pot participa la un concurs pentru ocuparea unei funcții publice in altă instituție, în condiții legal îndeplinite.Angajatorul trebuie anunțat de participarea la concurs?Mulțumesc anticipat
Dacă sunt angajat la stat, ca și funcționar public pot sa îmi deschid un pfa sau sunt în incompatibilitate/conflict de interes?
Răspuns la discuția schimbare nume
Numele se poate schimba pe cale administrativă printr-o cerere depusă la primăria de domiciliu
Discuție succesiune
Succesiunea dupa o persoana se poate face cu titlul de proprietate?
Sotiei mele i-a venit acasa o sentinta prin care este introdusa ca mostenitor intr-un proces civil,alaturi de soacra mea si sora ei,referitor la intabularea unui imobil pe care socrul meu,l-a vandut in anul 2000 unei persoane care ulterior a incheiat un contract de intretinere viagera cu o nepoata de a dansei.
Dupa cateva zile soacra mea a fost anuntata de cei de la Administratia Financiara ca are de platit ca mostenitor dupa socrul meu(care a decedat in anul 2005),impozitul pe transferul de proprietate al imobilului respectiv.Intrebarea mea este :Poate fi obligata soacra mea sa plateasca aceasta taxa ?