avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Activitate corina_matica

Activitate corina_matica

Răspuns la discuția concediu ingrijire copil
va multumesc
Răspuns la discuția concediu ingrijire copil
Buna seara
Referitor la ce am discutat cu dumneavoastra mai sus am depus dosar in noiembrie la Directia de prestatii sociale si azi am primit raspuns ca nu beneficiez de cuantumul neplafonat la 1200 pentru cazul copilului cu handicap deoarece mi-am ales concediu de ingrijire copil pana la doi ani si nu pot schimba optiunea. Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a beneficia.
Răspuns la discuția concediu ingrijire copil
multumesc mult
Răspuns la discuția concediu ingrijire copil
va multumesc
Răspuns la discuția concediu ingrijire copil
Deci?
Daca sunt in ingrijire copil cu handicap se mai plafoneaza la 1200 lei?
Care ar fi demersurile pentru recalculare?
Răspuns la discuția concediu ingrijire copil

oug 111/2010
Art. 2. — (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011,
persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.
(4) Pentru copilul cu handicap concediul pentru cresterea copilului se acorda pana la implinirea de catre acesta a varstei de 3 ani, iar indemnizatia aferenta se acorda in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Buna seara
Sunt in concediu ingrijire copil pana la varsta de 2 ani si dupa cateva luni dupa ce am intrat in concediu copilul a fost incadrat in grad de handicap mediu. Am fost la Directia de Prestatii Sociale si am cerut sa mi se recalculeze cuantumul indemnizatiei pentru ca eu asa am inteles din lege ca nu mai e plafon de 1200 de lei, dar de acolo mi-au zis ca in perioada de 2 ani cat am ales am plafon de 1200 lei si numa in al treilea an mi se recalculeaza. E corect asa?
Răspuns la discuția contract colectiv de munca
unde pot sa gasesc textul
Sentintei Civile 4200/27.10.2010 pronuntata in dosarul 386/1/2010 a Curtii de Apel Bucuresti si
Decizia 5101/01.11.2011 data de Inalta Curte de Casatie si Justitie vis-a-vis de Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel de Ramura Invatamant?
Răspuns la discuția contract colectiv de munca
am inteles, va multumesc mult. O sa refac cererea pe baza acestuia.
Răspuns la discuția contract colectiv de munca
atunci sa refac cererea pe baza contractului colectiv de munca din 2010?
Imi puteti spune va rog numarul. In linkul ce mi l-ati trimis e vorba de Vrancea, e valabil pentru toate judetele?
Va multumesc