avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate GABRIELACOMANESCU

Activitate GABRIELACOMANESCU

Bună ziua, REVIN: In anul 2009 am terminat facultatea fiind personal contractual cu un salariu de încadrare de 1060 lei. In august 2010 am fost trecuta ca funcţionar public cu un salariu de 866 lei consilier asistent. INTREBARE: nu trebuia sa mi se menţină salariul de 1060 lei? deoarece noul salariu era mai mic decît cel avut anterior?............... şi de ce consilier asistent şi nu consilier principal deoarece aveam 8 ani vechime pe post şi peste 30 ani vechime ?........
La întrebarea mea mi s-a răspuns pentru că am fost contractual ş am trecut ca funcţionar public; dacă terminam facultatea ca funcţionar public mi se menţinea salariul dar eu am terminat facultatea ca, contractual şi pe urmă am fost funcţionar public.................. este corect.................Mulţumesc !
Deci salariul pe care l-am avut ca personal contractual se sterge, dispare si ramin cu salariul mai mic ca functionar public.
Mi s-a explicat ca din contractual in functionar public nu mi se pastreaza salariul pe care l-am avut; dar daca eram functionar public (si nu contractual) si terminam studiile superioare tot ca functionar public, atunci mi se mentinea salariul... ESTE ADEVARAT ?
REVIN LA INTREBARE: DIN PERSONAL CONTRACTUAL (CU UN SALARIU DE 1016 LEI) IN FUNCTIONAR PUBLIC (DE 866 lei MI SE MENTINE SALARIUL AVUT la echivalarea functiei ?
DE 2 ANI INTREB PE TOATA LUMEA DIN CONTRACTUAL IN FUNCTIONAR PUBLIC MI SE PASTRAZA SALARIUL DE 1016 LEI AVUT SI NU DE 866 LEI . CA PERSONAL CONTACTUAL LUAM 900 LEI BANI IN MINA SI ACUM FUNCTIONAR PUBLIC (CONSILIER-ASISTENT IAU 600 LEI BANI IN MINA .
Mi s-a explicat ca: din contractual (cu salariul de 1016 lei de baza) in functionar public nu mi se poate pastra salariul de contractual ci de functionar public de 866
lei; ESTE LEGAL ?
MULTUMESC