avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mentinere salariu la echivalare functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mentinere salariu la echivalare functie

REVIN LA INTREBARE: DIN PERSONAL CONTRACTUAL (CU UN SALARIU DE 1016 LEI) IN FUNCTIONAR PUBLIC (DE 866 lei MI SE MENTINE SALARIUL AVUT la echivalarea functiei ?
DE 2 ANI INTREB PE TOATA LUMEA DIN CONTRACTUAL IN FUNCTIONAR PUBLIC MI SE PASTRAZA SALARIUL DE 1016 LEI AVUT SI NU DE 866 LEI . CA PERSONAL CONTACTUAL LUAM 900 LEI BANI IN MINA SI ACUM FUNCTIONAR PUBLIC (CONSILIER-ASISTENT IAU 600 LEI BANI IN MINA .
Mi s-a explicat ca: din contractual (cu salariul de 1016 lei de baza) in functionar public nu mi se poate pastra salariul de contractual ci de functionar public de 866
lei; ESTE LEGAL ?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 22:05, 26 Februarie 2012
postul tau contractual a fost transofrmat in functie publica in baza art.111 alin.(1) din Legea nr.188. deci salarizarea ta se realizeaza potrivit grilei de salarizare pt functionarii publici de acelasi nivel, categorie, clasa si grad profesional cu tine. se ia in calcul salariul similar in palat cu cel din octombrie 2010 avut pe o functie publica ca a ta in institutie, la care se adauga daca mai e cazul , clase de salarizare in fct de gradatia de vechime.
Deci salariul pe care l-am avut ca personal contractual se sterge, dispare si ramin cu salariul mai mic ca functionar public.
Mi s-a explicat ca din contractual in functionar public nu mi se pastreaza salariul pe care l-am avut; dar daca eram functionar public (si nu contractual) si terminam studiile superioare tot ca functionar public, atunci mi se mentinea salariul... ESTE ADEVARAT ?
depinde de superiori. daca vb de absovirea de studii superioare in perioada in care detii o functie publica, atunci vorbim de promovare in clasa. in acest sens, salarizarea pe noua clasa superioara se face cu o crestere de maxim 5% a salariului de baza (salariul de baza al functionarului public). salariul postului contractual nu are nicio legatura cu salarizarea functionarilor publici. cand esti functionar public esti salarizat ca atare, cand esti personal contractual esti salarizat ca atare, si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face avansarea in clasa a functionarilor publici? maricica25 maricica25 cu se face avansara in clasa a functionarilor publici dupa absolvirea facultatii de profil si cu cit se mareste retributia in acest caz (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Spor studii superioare ContSters96208 ContSters96208 Am terminat facultatea in 2005 si am 7 ani vechime in campul muncii. Am fost angajata la evidenta populatiei ca personal contractual in 2005 iar anul acesta am ... (vezi toată discuția)