avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... spor studii superioare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

spor studii superioare

Am terminat facultatea in 2005 si am 7 ani vechime in campul muncii. Am fost angajata la evidenta populatiei ca personal contractual in 2005 iar anul acesta am devenit functionar public. Probleme este ca nu am reusit sa iau sporul de studii superioare. Sunt de profesie economist. Am dreptul la cei 20% spor de studii? Am un salar de 650 ron. Nu prea ma descurc cu acesti bani. Colegii mei angajati de MAI beneficiaza si de alte sporuri. Ce as putea face? Va rog sa/mi dati un sfat.
Cel mai recent răspuns: ContSters61818 , utilizator 22:22, 4 Septembrie 2009
Adresati-va departamentului de resurse umane ... verificati daca exista CCM la nivel de angajator sau la nivel de M.I.R.A. si documentati-va ce sporuri vi se acorda ... bineinteles, ca la solicitarea dvs vi se va raspunde : Suntem in criza si nu avem bani ..
M-am adresat celor de la resurse umane (de la primarie) si n-am primit nici un raspuns concret. Spor de 20% inca nu primesc si nici nu m-au lamurit de ce. Raspunsul din partea celor de la MAI a fost ca sunt angajata de Primarie si nu am aceleasi drepturi si privilegii pe care le au colegii mei angajati de ei. Pentru noi sunt alte legi cu toate ca si eu fac aceeasi munca pe care o fac ei . Nu primesc nici norma de hrana, nici spor de dispozitiv etc. Mentionez ca , colegii mei nu sunt politisti ci personal contractual la MAI. Pot avea vreo sansa sa-mi castig drepturile. Consider ca acest lucru este o discriminare.
:offtopic:
Intrebari retrase cu ajutorul D-nei Gabriela Pintea.
Multumesc si scuze !
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
nucu$, utilizator
Doamna, din cele doua mesaje postate de dvs. nu rezulta cu claritate cine v-a numit in functia publica si in temeiul caror dispozitii legale.
Angajatii MAI sunt functionari publici cu statut special. Ce cauta Primaria in aceasta discutie? Reveniti cu clarificari.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

:offtopic: Domnule Lates, functionarii publici nu au raporturi de munca in baza unui CIM, ei sunt numiti in functie publica prin act administrativ.

LATER EDIT

Domnului Lates, :bow: Ne intalnim in forumul "Epigrame".
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Serviciul de evidenta populatiei este in subordine Consiliului Local , potrivit OG nr.84/2001 ... :) ... doamna a fost angajata de Primarie si de aceea apar diferente la salarizare fata de personalul angajat de MAI

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public rosemary rosemary Buna ziua Sunt angajata in administratie publica din 2007, in functia de referent gradul III (casier) pe studii medii, si anul acesta am absolvit Facultatea ... (vezi toată discuția)
Promovare ContSters96208 ContSters96208 Ca functionar public cu studii superioare pot promova in clasa folosindu-ma de H.G 611/2008 art. 144 si de Ordinul ANFP nr.10280/2008 privind Regulamentul ... (vezi toată discuția)
Promovare studii superioare referent - primarie lucasamuel lucasamuel Va rog sa-mi spuneti cum se face promovarea de pe studii medii pe studii superioare a unui referent II - angajat contractual in cadrul unei primarii. Ultima ... (vezi toată discuția)