avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare functionar public

Buna ziua

Sunt angajata in administratie publica din 2007, in functia de referent gradul III (casier) pe studii medii, si anul acesta am absolvit Facultatea de Stiinte, Specializarea Management, din cadrul Universitatii Wales Romania,
As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in vederea promovarii pe studii superioare.

Va multumesc
as dori raspons pe adresa marietadumitru@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: ContSters46197 , utilizator 09:44, 22 Iulie 2009
Pentru a fi promovata trebuie ca in organigrama institutiei sa existe un post care sa prevada studii superioare si sa il ocupati prin examen sau concurs
Potrivit art. 122, alin. (1) din H.G. nr. 611/2008, pentru promovarea in clasa nu este necesara existenta unei functii publice vacante.

"Pasii de urmat" ii gasiti la art. 144-art. 147 din H.G. nr. 611/2008 si la celelalte articole la care fac trimitere acestea.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Vedeti si ORDINUL nr. 10280 din 7 octombrie 2008 privind aprobarea Regulamentului-cadru pentru organizarea si desfasurarea examenului de promovare în clasa a functionarilor publici încadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care absolva o forma de învatamânt superior de lunga sau de scurta durata în specialitatea în care îsi desfasoara activitatea
Pasii ar fi urmatorii:
- organizarea examenului de promovare in clasa de catre institutia la care sunteti angajata
- trimiterea la ANFP a documentatiei prevazuta In Regulamentul mai sus aratat pentru a va transforma postul
- act administrativ (decizie) pentru incadrarea pe noul post
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
ContSters46197, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare ContSters96208 ContSters96208 Ca functionar public cu studii superioare pot promova in clasa folosindu-ma de H.G 611/2008 art. 144 si de Ordinul ANFP nr.10280/2008 privind Regulamentul ... (vezi toată discuția)
Incadrarea functionarilor publici liviu_hetea liviu_hetea care este modul de incadrare a functionarilor publici cu studii medii care au absolvit intre timp studii superioare? (vezi toată discuția)
Promovare in clasa carmen67 carmen67 Un angajat la serviciul Evidenta populatiei poate solicita participarea la examenul de promovare in clasa anexand cererii ca si documente justificative diploma ... (vezi toată discuția)