avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in clasa

Un angajat la serviciul Evidenta populatiei poate solicita participarea la examenul de promovare in clasa anexand cererii ca si documente justificative diploma de licenta in teologie ( examenul de licenta avand loc anterior angajarii lui in institutie ) si diploma de master in administratie publica cu examen absolvit in acest an?
Avand in vedere Ordinul 10280/2008, art.2, mie mi se pare clara treaba, dar seful serviciului respectiv sustine faptul ca nu ai ce specializare sa ceri in cazul lor.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:35, 21 Decembrie 2009
Din moment ce angajatul respectiv absolvise studiile superioare anterior numirii in functia publica, nu i se aplica prevederile Ordinului 10280/2008 (masterul nu reprezinta studii superioare care pot fi luate in considerare la promovarea in clasa). Persoana respectiva a acceptat o functie publica de o clasa inferioara si asta a fost optiunea dansei. Ca sa nu mai zic ca facultatea de teologie nu are nimic de-a face cu atributiile serviciului de evidenta populatiei (poate doar absolvirea unei facultati de administratie publica, in viitor).
Trebuie coroborat ordinul invocat si cu prevederile legii 188/1999, hgr 611/2008,precum si cu celelalte acte normative cu caracter restrictiv emise in anul 2009,care limitau cresterile nr.de personal si a salariilor in vederea efectuarii de economii cu chelt de personal!
Pentru efectuarea platilor pe noile functii publice va trebuie aprobari si modificari stat de salarii, de functii de la organul ierarhic superior, aviz anfp pentru modificari de structura, aviz de transformare post etc, etc! cine vi le da, pe criza asta?
Si ce legatura are teologia cu evidenta populatiei?
Si masterul nu este promovare in clasa ci promovare intr-o functie de conducere?
Oricum e bine sa treci la functionar public clasa II sau III,direct pe functie de conducere....Mai rar, lucru! SPIRU HARET????
Seful serviciului mizeaza pe art.68 din legea 188/1999, respectiv pe partea cu "sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii" :) dorind sa solicite primarului emiterea unui act administrativ in acest sens.
Problema este de fapt ca se incearca in continuare sa se faca postul dupa om si nu invers :)
Eu fac parte din comisia de examinare si nu sunt de acord cu parerea acestuia avand in vedere ca ordinul 10280 face trimitere in art.15 la art.144 alin (1) din HG 611/2008.
In calitate de membru al comisiei de examinare aveti si urmatoarele drepturi si obligatii:
-de a participa la selectia dosarelor si de a aprecia conform legislatiei fp in vigoare daca se indeplinesc sau nu conditiile necesare participarii la examenul de promovare in clasa;
-de a sesiza conducerea instiutiei sau direct anfp ca se incerca eludarea legii si se comite un abuz si o grava ilegalitate( in conformitate cu prevederile legale sesizarea transmisa conducerii institutiei publice in aceasta speta se transmite in regim de urgenta anfp in vederea solutionarii!!!)
-de a propune subiecte(minim 3 de membru in comisie!!!), deci de a demonstra impostura!de a participa si de a adresa intrebari la interviu!-deci de a demasca impostura;
-de a semna sau nu ,sau cu obiectiuni actele emise de comisia de examninare: procese verbale de afisare,plan de interviu, procese verbale de corectare etc...dar mai ales procesul verbal al concursului , care musai trebuie trimis la anfp)
Din cele discutate vad ca stapiniti destul de bine legislatia!
Multumesc pentru sfaturi.
Modificarea pe care OUG 105/2009 o aduce la art.68, alineatul (1) al Legii 188/1999 ma nedumereste si mai degraba ma intriga pentru ca parerea mea este ca in asemenea conditii trebuiau modificate si Ordinul 10280/2008 si HG 611/2008.
Daca pana la urma, ramane la latitudinea conducatorului institutiei sa aprecieze daca diploma de studii superioare este utila sau nu ... dati-mi voie sa nu spun ceea ce gandesc :)... si nu pot sa nu ma intreb cine va mai face munca de jos cu atatia noi "licentiati" :)) care imbunatatesc munca in administratie.
Sa auzim numai de bine :wave:

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa pentru functionarii publici cutremur cutremur As dori sa stiu daca promovarea in clasa profesionala 1 este conditionata de absolvirea studiilor de lunga durata cu diploma de licenta doar pe timpul in care ... (vezi toată discuția)
Majorare salar absolvent studii superioare cu licenta tibucani67 tibucani67 Ma numesc Titi Virlan si as dori sa intreb, care este procedura pentru a beneficia de majorare salar dupa ce am absolvit studii superioare cu licenta? Sunt ... (vezi toată discuția)
Promovare ContSters96208 ContSters96208 Ca functionar public cu studii superioare pot promova in clasa folosindu-ma de H.G 611/2008 art. 144 si de Ordinul ANFP nr.10280/2008 privind Regulamentul ... (vezi toată discuția)