avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate sorinstanescu

Activitate sorinstanescu

acum ii mai este interzis?
dar acum, nu ii mai este interzis sa detina teren in nume propriu. si la acea vreme nici macar statul nu ar fi riscat un asa scandal. totusi in romania proprietatea este garantata, nu?
ciudat, nimeni nu mi-a dat o solutie in toti acesti ani.
si atunci, cu cetateanul in cauza, ce facem?
il expropriem?
nu vrea sa vanda. vrea pamantul lui inapoi. nu are cum sa mai vanda daca societatea nu mai exista.
singurul patrimoniu era pamantul,aproximativ 4000 metri intavilan si 4000 extravilan.
in hotararea de radiere a societatii spune ca patrimoniul revine actionarului unic, conform prevederilor legale.dar legea ,asa cum bine spuneati, nu permitea la acea data cetatenilor staini u.e sa detina pamant.asadar, intrebarea este: cum isi recupereaza cetateanul u.e pamantul, care acum este ramas in aer?
si cum trebuie sa procedeze? pamantul pratic era al lui.
trebuie sa porneasca o actiune in justitie , prin care sa ceara recunoasterea dreptului de proprietate?
este cetatean u.e. deci?
va rog sa imi dati o solutie la urmatoarea situatie:
un cetatean strain detinea o societate comerciala fara datorii. patrimoniul societatii era constituit din terenuri intravilane,iar scopul societatii nu era altul decat acela de a putea detine aceste terenuridobandite in anul 2002.
in anul 2006, dintr-o eroare a contabilului, care nu a depus bilant la registrul comertului ci doar la finante, firma a fost radiata.
legea interzicea la acea vreme, ca cetatenii straini sa detina pamant ca persoane fizice si astfel patrimoniul societatii nu putea reveni actionarului unic, asa cum prevede legea pt cetatenii romani.
cum poate intra cetateanul strain in posesia terenurilor ,stiindu-se faptul ca din 2012 are dreptul de a cumpara teren in Romania pt locuinta?
se poate aplica si in acest caz legea 315 din 2005?