Buna ziua!
Sunt salariata iar in timpul liber colaborez cu o firma de asigurari cu care am incheiat un contract de colaborare (contract de mandat) cu care lucrez de 2 ani.Acum am primit de la casa de sanatate o instintare de plata, prin care trebuie sa achit 5.5% din valoarea sumei declarate la finante pt care am platit impozitul aferent, pentru veniturile realizate in baza contractului de mandat.
Ceea ce nu inteleg este de ce trebuie sa platesc sanatate din moment ce eu sunt angajata si mi se platesc toate contributiile.
Buna ziua.Am o problema cu d301. trebuie sa o depun trimestrial si e in zero.dar nu se valideaza la sfarsit si imi spune ca nu am complectat toate campuri.eu am descarcat de pe anaf d301-v4 pdf.nu e versiunea buna, sau de ce nu o pot complecta cu zero?
Multumesc
Buna ziua.As vrea sa stiu de cand poate intra in concediul pentru crestere copil un tata, daca mama nu poate beneficia de acest drept deoarece nu a avut calitate de angajata.din ziua in care s-a nascut copilul sau dupa 42 de zile de la nasterea copilului.Multumesc
Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un cod fiscal cu ro diferit de cel vechi.am inteles ca acel cod il voi folosi doar la achizitiile intracomunitare.intrebarea mea este:
1.marfa pe care o aduc din spatiul intracomunitar de pe care cod fiscal o vand in romania?de pe cel cu ro sau de pe cel vechi?
2.contabilitatea o tin in partida simpla, deci ar trebui sa am 2 registre de incasari si plati?
3.tva-ul il platesc dupa ce vand marfa in romania, sau in momentul in care aduc marfa in tara?pana in data de 25 a lunii urmatoare trebuie sa depun d301?
multumesc mult.