avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate bazooky4me

Activitate bazooky4me

Dupa noua lege grupa I de munca avuta inainte de 2000 cum va fi considerata pentru reducerea varstei de pensionare: ca grupa speciala sau grupa cu conditii deosebite cu precizarea ca in momentul in care s-a facut reimpartirea in grupe speciale si grupe deosebite societatea la care am lucrat nemaiexistand nu au mai fost depuse actele pentru obtinerea noilor avize astfel ca aceasta nu se regaseste in anexele societatilor incadrate in grupe speciale!
Am lucrat in perioada 1980-1997 la S.C. Solventul S.A. fostul combinat petrochimic Solventul si am fost incadrata in grupa I de munca beneficiind totodata de spor de conditii grele si periculoase. Cum este considerata aceasta perioada la reducerea varstei de pensionare daca societatea era desfiintata in momentul in care s-a facut o noua reimpartire a grupelor de munca?

Societatea nu apare in anexa deoarece nemaifunctionand nu au mai fost depuse documentatiile pentru obtinerea avizului de incadrare in grupe de munca nemaivand domeniu de activitate.

La Casa de Pensii mi s-a spus scurt si la obiect...daca nu apare societatea in Anexa nu se mai ia in considerarea Grupa I ceea ce nu mi se pare normal atat timp cat societatea in care am lucrat era desfiintata in momentul in care a intrat in vigoare noua lege, astfel neavand cine sa depuna documentatiile pentru obtinerea avizului de incadrare in grupele de munca. Ma gadesc sa dau statul in judecata. Credeti ca este vreo sansa ca decizia sa imi fie favorabila?