Buna ziua,
In cazul meu este vorba despre o persoana recidivista, ce se afla in prezent intr-un spital de maxima siguranta de persoane cu probleme psihiatrice de 2 luni. Acesta a furat o masina,era baut, nu avea permis de conducere, a facut accident, a fugit de la locul faptei si a fost prins. In urma expertizei IML a reiesit ca la momentul savarsirii faptei a avut discernamant diminuat. Tind sa mentionez faptul ca aceasta mai are de executat 1 an de zile la penitenciar pentru refuzul de recoltare de probe biologice.
Intrebarea mea este: cam cat credeti ca va lua pentru fapta comisa?
decizie: fără antecedente penale, la o pedeapsă de: - 8 luni închisoare, pentru comiterea infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a) teza a II-a şi b) C.p., pe durata şi în condiţiile art. 71 C.pen. În baza art. 81 Cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei de 8 luni închisoare pe un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. Face aplicarea art. 359 Cod proc. pen. şi pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 83 Cod penal, privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În temeiul art. 191 al. 1 C.p.p., obligă inculpatul la plata sumei de 200 RON, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronuntata în şedinţă publică, azi, 24 februarie 2012. Va rog sa imi dati cat mai repede un raspuns. Va multumesc