Buna ziua,
In cazul meu este vorba despre o persoana recidivista, ce se afla in prezent intr-un spital de maxima siguranta de persoane cu probleme psihiatrice de 2 luni. Acesta a furat o masina,era baut, nu avea permis de conducere, a facut accident, a fugit de la locul faptei si a fost prins. In urma expertizei IML a reiesit ca la momentul savarsirii faptei a avut discernamant diminuat. Tind sa mentionez faptul ca aceasta mai are de executat 1 an de zile la penitenciar pentru refuzul de recoltare de probe biologice.
Intrebarea mea este: cam cat credeti ca va lua pentru fapta comisa?
Raspunderea penala poate fi angajata, faptele au fost savarsite de catre o persoana cu discernamant diminuat.
Se va avea in vedere si afectiunea psihica de care sufera suspectul.
In cazul infractiunii de furt, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Impacarea partilor este totala, definitiva si neconditionata.
Aceasta este una personala, bilaterala, reprezinta o cauza care inlatura raspunderea penala.
In cazul in care sunt recunoscute faptele retinute in rechizitoriu, integral, limitele de pedeapsa prevazuta de lege vor fi reduse cu 1/ 3 , potrivit procedurii simplificate a recunoasterii invinuirii.
Judecata va fi realizata in baza probatoriului administrat in etapa urmaririi penale a procesului penal, putandu-se depune la primul termen de judecata inscrisuri in circumstantiere.
Este adevarat faptul ca se retine ca suspectul prezinta discernamant diminuat, insa nu este iresponsabil, in sensul legii penal.
Iresponsabilitatea este o cauza exoneratoare de raspundere penala.( insa este generala de lipsa discermanatului ).
La dozarea pedepsei se va avea in vedere faptul ca inculpatul sufera de o afectiune psihica, severa.
Minorii
madarolivia
buna. as avea si eu o intrebare, si anume daca un minor de 15 ani care sufera de tulburare mixta emotionala si de conduita, poate fi condamnst pt savarsirea ... (vezi toată discuția)