avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere fără permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere fără permis

Salut. Am fost prins conducând fără permis. A trecut deja un an de atunci am fost să dau declarații la politie,apoi am primit acasă rechizitoriu de la procuror iar acum am fost citat pr proces la judecător. Ce mai urmează ,când primesc sentinta ? E ultima data când sunt chemat? Tin să precizez ca e prima abatere. Mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters462105 , utilizator 10:36, 27 Februarie 2018
Instanta de judecata poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.


Uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapta ce v-a fost imputata.


In procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, instanta de judecata trebuie sa reduca pedeapsa prevazuta de lege cu 1/3 , daca discutam de pedeapsa inchisorii, in ipoteza in care este aplicata amenda penala, limitele prevazute de lege sunt reduse cu 1/ 4.


Instanta de judecata va avea in vedere conduita postinfractionala manifestata de dumneavoastra.

Asadar, in ipoteza in care ati avut o pozitie care denota sinceritate, aceasta imprejurare va fi avuta in vedere la individualizarea pedepsei.


Cainta manifestata, regretul fata de incalcarea normelor penale sunt retinute la dozarea pedepsei.


Amanarea aplicarii pedepsei, in conformitate cu articolul 83 din CODUL PENAL, nu atrage interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.

Va fi facuta o mentiune in cazierul judiciar , in acest sens, radierea intervenind in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Pedepasa este efectiv amanata, existand , in termenul de supraveghere masuri dispuse in sarcina dumneavoastra, ori obligatii.


Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al dumneavoastra, conduita in societate , in relatiile de munca si in relatiile profesionale.



Succes.

Buna ziua!
”Ce mai urmează”?
Urmeaza sa va prezentati in fata instantei la primul termen de judecata si sa procedati conform sfaturilor scrise mai devreme de av. Ioana Stoica.
”Când primesc sentinta”?
Nu are foarte mare relevanță, când primiți sentința. Important e sa primiti minuta penala și sa treaca termenul de 10 zile in care se poate declara apel (dedvs sau de Parchet), intrucat de la data ramanerii definitive a sentintei penale se calculeaza termenul de 1 an în care va este anulat permisul.
”E ultima data când sunt chemat”?
Daca veti merge pe procedura simplificată a recunoasterii faptei, nu se vor mai administra alte probe, ceea ce inseamna ca se termina procesul la primul termen și nu veti mai fi chemat in instanta.
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!
Ce inseamna minuta penala? Si mai exact care ar putea fi sentinta in asemenea caz? Am recunoscut si regret. E prima abatere si ultima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprit fara permis Me1987 Me1987 Buna ziua! Sotul a fost oprit cu motocicleta si nu are permis. A intrat 50 metri in localitate a fost oprit de catre oamenii directiei silvica? Va multumesc (vezi toată discuția)
Alcool la volan gildobrica gildobrica in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog - alcool la volan Domenicom3 Domenicom3 Ma scuza ti si va deranjez cu o intrebare . Am fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0.74 in aerul expirat si 1.50 in sange . Astept de peste 1 an de zile ... (vezi toată discuția)