avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutati-ma va rog - alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutati-ma va rog - alcool la volan

Ma scuza ti si va deranjez cu o intrebare . Am fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0.74 in aerul expirat si 1.50 in sange . Astept de peste 1 an de zile pentru a primi orice in legatura cu asta ... ce sa fac ?? imi voi mai putea lua permisul inapoi curand ?? se poate face ceva ??? orice informatie mi ar fi de ajutor ...
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:39, 21 Noiembrie 2017
Ce calitate aveti, suspect/inculpat?
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Poate fi perfectat un acord de recunoastere a vinovatiei, daca procurorul doreste.

Instanta de judecata poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.


Uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapta ce v-a fost imputata.


In procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, instanta de judecata trebuie sa reduca pedeapsa prevazuta de lege cu 1/3 , daca discutam de pedeapsa inchisorii, in ipoteza in care este aplicata amenda penala, limitele prevazute de lege sunt reduse cu 1/ 4.


Instanta de judecata va avea in vedere conduita postinfractionala manifestata de dumneavoastra.

Asadar, in ipoteza in care ati avut o pozitie care denota sinceritate, aceasta imprejurare va fi avuta in vedere la individualizarea pedepsei.


Cainta manifestata, regretul fata de incalcarea normelor penale sunt retinute la dozarea pedepsei.


Amanarea aplicarii pedepsei, in conformitate cu articolul 83 din CODUL PENAL, nu atrage interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.

Va fi facuta o mentiune in cazierul judiciar , in acest sens, radierea intervenind in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Pedepasa este efectiv amanata, existand , in termenul de supraveghere masuri dispuse in sarcina dumneavoastra, ori obligatii.


Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al dumneavoastra, conduita in societate , in relatiile de munca si in relatiile profesionale.



Succes.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprit fara permis Me1987 Me1987 Buna ziua! Sotul a fost oprit cu motocicleta si nu are permis. A intrat 50 metri in localitate a fost oprit de catre oamenii directiei silvica? Va multumesc (vezi toată discuția)
Alcool la volan gildobrica gildobrica in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat Gascoigne Gascoigne Salut! Am avut permisul suspendat pe 30 de zile pt depasire pe linie continua , m-am urcat la volan si am fost prins , zero alcool , acum am dosar penal . ... (vezi toată discuția)