avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere cu permis suspendat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere cu permis suspendat

Salut! Am avut permisul suspendat pe 30 de zile pt depasire pe linie continua , m-am urcat la volan si am fost prins , zero alcool , acum am dosar penal . Mentionez ca sunt profesionist ABCE si sunt la prima abatere. Intrebarea mea : ce pedeapsa voi primi si daca pot scapa fara anularea permisului si ce trebuie sa fac
Teoretic, există posibilitatea să scăpați fără condamnare și fără anularea permisului, practic depinde de apărările pe care vi le formulați și de conduita dvs.

Instanta de judecata poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.


Uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapta ce v-a fost imputata.


In procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, instanta de judecata trebuie sa reduca pedeapsa prevazuta de lege cu 1/3 , daca discutam de pedeapsa inchisorii, in ipoteza in care este aplicata amenda penala, limitele prevazute de lege sunt reduse cu 1/ 4.


Instanta de judecata va avea in vedere conduita postinfractionala manifestata de dumneavoastra.

Asadar, in ipoteza in care ati avut o pozitie care denota sinceritate, aceasta imprejurare va fi avuta in vedere la individualizarea pedepsei.


Cainta manifestata, regretul fata de incalcarea normelor penale sunt retinute la dozarea pedepsei.


Amanarea aplicarii pedepsei, in conformitate cu articolul 83 din CODUL PENAL, nu atrage interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.

Va fi facuta o mentiune in cazierul judiciar , in acest sens, radierea intervenind in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Pedepasa este efectiv amanata, existand , in termenul de supraveghere masuri dispuse in sarcina dumneavoastra, ori obligatii.


Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al dumneavoastra, conduita in societate , in relatiile sociale si in relatiile profesionale.



Succes.


Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
Denis19, utilizator
Salut, as dori sa aflu dacă ti sa mai dat permisul înapoi deoarece sunt și eu in cazul tau
Buna ziua. Am o întrebare. Am avut permisul suspendat 30 de zile, iar eu m-am urcat la volan și am fost prins. Menționez că am depășit si viteza in localitate, am avut 80 km pe ora. Întrebarea mea este, ami poate anula permisul, ? Menționez că sunt tot la prima abatere.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Catalin bertea, utilizator

Alte discuții în legătură

Alcool la volan gildobrica gildobrica in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , ... (vezi toată discuția)
Conducere fără permis ContSters462105 ContSters462105 Salut. Am fost prins conducând fără permis. A trecut deja un an de atunci am fost să dau declarații la politie,apoi am primit acasă rechizitoriu de la ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog - alcool la volan Domenicom3 Domenicom3 Ma scuza ti si va deranjez cu o intrebare . Am fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0.74 in aerul expirat si 1.50 in sange . Astept de peste 1 an de zile ... (vezi toată discuția)