avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Petre-Calistru

Activitate Elena Petre-Calistru

buna,

Din experienta iti spun ca initial trebuie sa faci transcriere de certificat de casatorie care poata sa dureze pana la 90 zile. eu l-am ridicat dupa vreo 45 zile. deci trebuie sa faci un drum sa-ti transcri certificatul ( nu trebuie sa lasi acolo decat original certificat de casatorie din strainatate ) asa ca poti calatorii in continuare. apoi dupa ( cel mai devreme 2 luni) sa te intorci sa ridici certificatul si sa depui actele pentru buletin (am aratat mai sus ca se poate ridica de pe o zi pe alta daca ai motivatia plecarii din tara - respectiv rezervarea biletelor platite) . pentru pasaport poti sa depui actele si sa lasi imputernicire sa ti-l ridice altcineva si sa ti-l trimita prin curier ( e mai sigur) - astfel il poti lua pe cel cu termen de valabilitate 5 ani si nu trebuie sa-ti faci altul anul urmator cum ar fi in cazul celui temporar cu durata de doar un an.

Sper sa te ajute.
Buna,

Trebuie sa te duci maine dupa starea civila (din pacate) (ideal in jur de 10-11 dimineata) cu act de proprietate domiciliului unde vrei sa-ti fie adresa, proprietar in carne si oase si buletinul acestuia, rezervarea biletelor pentru plecare din tara, certificat nastere original si copie, certificat casatorie original si copie buletinul vechi si carte de alegator daca ai , timbre fiscale de 5 lei( se iau doar de la posta), si 7 lei cash (vor fi platiti direct acolo) la sectia directiei generale de politie pentru buletine ( nu stiu exact titulatura) insa este pe partea cu mitropolia a claditii de la unirii in care este hotelul horoscop. Mergi de la hotel pe langa cladire spre mitropolie si la ultima usa intri. acolo la parter depui actele iti face poza si a doua zi ridici (buletinul) cartea de identitate. eu am depus actele luni si azi (marti ) le-am ridicat. Daca numele proprietarului apartamentului unde vei avea domiciliul este schimbat in contract de casa fata de actualul sau nume are nevoie de acte doveditoare ( certificat casatorie, decizie divort, etc) original si copie.

Xerox gasesti tot pe partea de la hotel horoscop spre locatia politie e o usa de obicei inchisa dar nu incuiata pe care scrie ceva cu printing.... e un centru de copiere.

Sper sa te ajute.