avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare carte de identitate dupa casatorie in regim ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare carte de identitate dupa casatorie in regim de urgenta

Miercuri voi avea cununia civila si sambata trebuie sa plecam din tara. Nu stiu cum trebuie sa procedez sa schimb cartea de identitate cat mai repede dupa casatorie ca sa pot pleca. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 16:37, 27 Iulie 2013
Conditionat de domiciliul solicitantului,exista autoritati care in cazuri legal motivate,pot dispune eliberarea actului de identitate in timp mai scurt fata de procedura standard
In Bucuresti exista 2 autoritati care pot elibera documentul de identitate in termen de maximum 3 zile
Vorbiti cu ofiterul de stare civila care va oficia casatoria, poate il convingeti sa nu va taie coltul cartii de identitate. In general fetele abia asteapta sa isi schimbe numele in urma casatoriei, evident ca o sa v-o schimbati dupa ce va intoarceti :)

Casa de piatra!
Va multumesc pentru raspunsuri, dar eu locuiesc in alta tara, pana la anul nu ma mai intorc in Romania si nu stiu cum sa procedez. Daca as putea pleca cu acelasi buletin si eventual sa-l schimb la ambasada Romaniei din tara unde locuiesc dar nu stiu daca se poate asa ceva
Sigur ca se poate.
Daca reusiti sa va pastrati cartea de identitate mergeti la consulat si faceti o procura speciala pe numele cuiva din Romania - de preferinta proprietarul imobilului unde va fi domiciliul (daca nu e al dvs.).

Daca va pastrati domiciliul pe procura speciala la motiv trebuie sa scrie ''schimbare de nume'' si ca a fost eliberata pentru depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate si pentru ridicarea ei. Va trebui sa prezentati certificatul de casatorie cand faceti procura. Daca va schimbati domiciliul pe procura trebuie sa scrie la motiv si ''schimbare de domiciliu''.

Odata cu procura speciala trimiteti in tara atat cartea de identitate pentru a fi predata la ghiseu cat si certificatul de casatorie si cel de nastere.

Ar fi bine daca ati face o copie dupa cartea de identitate a celui pe care il mandata ca sa nu fie nicio greseala in procura.

Mandatarul va merge la ghiseu cu procura, actul sau de identitate, certificatele in original si copie, actul de spatiu (de aceea v-am zis ca e bine sa fie proprietarul, in caz ca nu aveti locuinta proprietate personala) in original si copie si chitantele a doua taxe: una de 7 lei si una de 5 lei.
Va multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Domiciliul sotilor pe cartea de identitate TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.in 2009 m-am casatorit in tara dar pt ca trebuia sa plecam in afara tarii ca altfel pierdeam serviciul si eu si sotul meu,nu am avut timp sa schimb ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu Laryssa88 Laryssa88 Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)