avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Domiciliul sotilor pe cartea de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Domiciliul sotilor pe cartea de identitate

buna seara.in 2009 m-am casatorit in tara dar pt ca trebuia sa plecam in afara tarii ca altfel pierdeam serviciul si eu si sotul meu,nu am avut timp sa schimb buletinul.acum in oct trebuie sa il schimb pt ca expira.pe certificatul de casatorie am luat numele sotului.intrebarea mea este daca pe noul buletin imi pot trece tot domiciliul ce il aveam pe buletinul vechi sau sant obligata sa il iau pe cel al sotului?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:21, 18 Februarie 2014
Da, puteti trece domiciliul vechi.
Puteti sa va pastrati acelasi domiciliu cu conditia fie sa fiti titulara actului de proprietate a acelei locuinte, fie proprietarul sa fie de acord sa va ia din nou in spatiu.Puteati sa solicitati schimbarea buletinului pe noul nume prin procura speciala data la ambasada sau consulat.Sa intelegem ca desi din 2009 trebuia sa va schimbati buletinul dvs. ati incheiat acte cu acel buletin anulat? La incheierea casatoriei ofiterul de stare civila nu va taiat coltul din dreapta unde este inscrisa valabilitatea?
dupa cum v-am zis, nu am avut timp sa ma duc la politie sa schimb buletinul pt ca trebuia sa ne intoarcem urgent la munca.iar cel de la stare civila nici nu mi-a taiat coltul la buletin si nici habar nu aveam ca trebuia sa-l schimb imediat.cu buletinul nu am incheiat acte pr ca nu am fost in tara,doar o data dar am stat 2 zile pt ca aveam o urgenta.presupun ca cei de la politie o sa-mi dea amenda sau nu?
Nu este vorba de amenda, este intre 40-80 lei dar e suparator ca de fiecare data functionarul este de vina ca nu le spune mirilor care isi schimba numele cum ca au la dispozitie 15 zile sa-si schimbe buletinul si mai ales ca functionarul nu taie buletinul in coltul unde este inscrisa valabilitatea. [editat] Mergeti cu incredere si totul va fi bine. Spuneti ca ati fost plecata in strainatate si poate scapati si de amenda.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
buna seara.fratele meu are carte de identitate provizorie pe un an.si-a luat bilet sa plece cu autocarul in italia ca sa vina in vacanta la mine dar d-na de acolo i-a zis ca ar fi posibil sa aiba probleme la vama.intrebarea mea este ca daca ai carte de identitate provizorie nu poti pleca din tara,atat timp cat e valabila cartea?e posibil sa te lase la vama,pt ca in cazul asta pierde si banii de pe bilet dar si de pe asigurare.va multumesc

Alte discuții în legătură

Tipuri de pasapoarte. documente necesare pentru obþinerea pasaportului Ares-3 Ares-3 În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu buletin provizoriu gabrielsiatat gabrielsiatat as dori sa stiu daca se poate iesi cu buletinu provizoriu din tara ? daca nu se poate as vrea sa stiu cum as putea face sa pot iesi din tara ...buletinul pe o ... (vezi toată discuția)
Calatorie in concediu cu minori in ungaria dandaniela3 dandaniela3 Dorim sa mergem in concediu pt o saptamana in Ungaria (suntem o familie cu doi copii minori la care le suntem parinti naturali). Ce acte ne trebuie? Unde la ... (vezi toată discuția)