Buna ziua!Se da urmatoarea situatie...dupa decesul mamei se deschide succesiunea partile fiind tata,fratele meu si subsemnata.Fratele renunta la succesiune,iar eu cu o cota de 3/8 si tata cu 5/8 ramanem mostenitori.Intrebarea mea este,acum dupa decesul tatalui eu sunt unic mostenitor sau mai intra si fratele la succesiune dupa tata?Va mutumesc pentru eventualele raspunsuri.
Este obligatoriu sa mergi la mediator?
Va multumesc mult pentru informatii.Numai bine tuturor.
Am inteles ca acea procura o va face in Romania in momentul in care va inainta cererea de divort.Ce se va intampla daca sotia ,nefiind de acord cu divortul si nefiind in Romania,nu se va prezenta la termene?
Buna ziua.De 5 ani am o relatie cu un barbat casatorit inca,dar separat de sotie de mai bine de 8 ani.Noi locuim in Italia,sotia lui e plecata din Romania dar nu stim unde.El vrea sa introduca cerere de divort,dar ulterior nu se poate prezenta in instanta,din cauza serviciului.A primit o informatie ca se poate sa il reprezinte in instanta,cu procura notariala,o ruda de gradul I (frate,sora).Dorim sa stim daca se poate proceda in acest fel.Precizez ca sotia lui nu este de acord cu divortul,decat in schimbul unei anumite sume de bani,bani pe care el nu are motiv si nu vrea sa-i ofere.Cei doi copii,rezultati din casatoria lor,sunt majori,22 si respectiv 28 de ani.Va multumesc.
Copilul cu handicap are 26 de ani si momentan are doar un dosar medical care atesta handicapul mintal,dosar intocmit in Italia,unde domiciliem noi.
Sotia afirma ca nu este de acord sa divorteze.Iar acea pensie de intretinere,se poate cere chiar daca el are celalalt copil ( cu handicap,in imposibilitate de munca) in intretinere?
De 3 ani am o relatie cu un barbat casatorit,dar separat de sotia lui de aprox. 8 ani.Acum,el ar vrea sa intenteze divort,dar ea nu este de acord,pretextand ca este plecata la munca in Germania si ca nu are chef sa mearga in Romania pentru divort.Ea solicita pensie alimentara pentru fiul lor in varsta de 20 de ani, care este student,insa omite faptul ca el are in intretinere pe fiica lor de 26 de ani,cu handicap mintal.
Intrebarea mea este,daca el cere divortul si ea nu se prezinta la termene,acest proces se poate judeca in lipsa ei,si daca da,poate pretinde acea pensie alimentara despre care vorbeste?
Care ar fi documentele necesare pentru dovedirea resedintei?Este suficienta o carte de identitate sau este necesar un atestat de rezidenta eliberat de primarie?
Si daca sotul nu poate fi in tara la depunerea cererii?Pot face singura acest lucru?