avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate matkat07

Activitate matkat07

Multumesc de raspuns!
Peste tot am gasit informatii si articole in ceea ce priveste intrebarile interzise si discriminarea pe baza de sex, religie, convingeri politice etc. Toata lumea vorbeste despre acest subiect insa nicaieri nu este reglementat. Codul muncii la art.5 vorbeste despre discriminare. Punctul 3 s-ar putea referi si la interviurile de angajare.
Din punct de vedere etic, mi se pare inadmisibila intrebarea la un interviu de angajare daca o femeie isi mai doreste un copil sau daca este sau nu casatorita, insa acest lucru nu este suficient ca sa pun stopez aceste intrebari la un interviu.

"ART. 5 – Egalitatea de tratament

(1) In cadrul relatiilor de munca functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii si angajatorii.

(2) Orice discriminare directa sau indirecta fata de un salariat, bazata pe criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala, este interzisa.

(3) Constituie discriminare directa actele si faptele de excludere, deosebire, restrictie sau preferinta, intemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevazute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrangerea ori inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii drepturilor prevazute in legislatia muncii.

(4) Constituie discriminare indirecta actele si faptele intemeiate in mod aparent pe alte criterii decat cele prevazute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminari directe."
Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu articolul din legislatia romana care se refera la intrebarile interzise la un interviu.
Am cautat, dar nu am gasit articolul, articolele care mentioneaza expres intrebarile interzise la un interviu.

Va multumesc!

Buna ziua!
In prezent sunt administator la un SRL transformata din S.A. cu sase actionari din care cinci sunt activi iar al saselea membru detine 0.9%.
Pentru a inchide societatea am nevoie si de acordul sau dar problema este ca nu dau de el in nici un fel.Ce am de facut in cazul acesta?