actuala mea iubita, viitoare sotie in 2016, are 2 credite de nevoii personale pe numele ei, insa luate pentru fostul iubit.
Fostul iubit, ca sa ii faca rau nu mai plateste aceste credite si normal banca o executa silit pe ea.
Pentru moment ea nu are nimic pe nume, deci nu prea are ce sa ii i-a, decat 1/3 din salariu.
Intrebarile mele ar fi:
1. Dupa casatorie, automat tot ce am eu pe nume v-a fi si al ei, atunci risc ca eu sa pierd acele bunurii prin executare silita de la creditele ei?
2. Ce solutii ar fi ca aceste credite sa ii fie trecute fostului iubit pe nume? Evident daca este posibil sa il obligam sa faca treaba asta, deoarece de buna voie sigur nu v-a dori.
Buna! Am mare nevoie de ajutor in legatura cu o persoana bolnava psihic.
Sa incep cu inceputul. Duminica seara cineva i-a devastat( spart geamuri, usi) casa bunicii mele in timp ce ea era inauntru. S-a sunat la 112 iar cel in cauza a fost prins. S-a intocmit un proces verbal si pentru moment cam atat. Acea persoana este chiar un nepot de al bunicii mele care se stie ca are probleme psihice. Dansul a fost de mai multe ori internat pentru asemenea probleme. Dupa maximum 2 saptamanii i se da drumul de la spital si "nebunul" este dinnou liber.
In sat aceasta persoana a produs mai multe stricaciunii dar nu a fost facuta nici o plangere asupra lui, ci tot timpul i s-au luat bani din propia pensie de catre familia lui si s-au platit stricaciunile.
De aceasta data noi nu dorim sa ne fie platite daunele materiale si sa fie acest om inchis intr-un ospiciu deoarece acolo ii este locul.
In nestirea legii noi ne-am deplasat la politia din sat, care in loc sa ne spune cum putem sa il inchidem pe acest om pe baza legala ...ne-a zis sa ne intelegem cu familia si sa ne fie platite daunele materiale si daca e sa mai vina la noi in curte sa ii dam in cap.(un raspuns de la politia din sat). Noi am plecat mai departe si am fost la politia din municipiul de care apartine acest sat.
Acolo am depus plangere inpotriva inculpatului care ne-a spart casa. De acolo am fost informati ca terbuie sa exista un "tutore" care il ia de la spitalul de nebuni pe propia raspundere acasa. Nu am putut afla cine este acel tutore dar organele abilitate vor investiga si vor gasi acest tutore pe care o sa incerce sa-l convinga sa isi dea acordul pentru internarea definitiva a acestui om.Problema este ca acest tutore nu o sa vrea sa il inchida. Este foarte necesar sa inchidem aceasta persoana deoarece in opinia mea este un pericol social si o sa o atace pe bunica mea dinnou, care este bolnava de inima.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Exista vreo lege prin care putem sa il inchidem pe acest om?
Ce am putea face pentru a il tine inchis deoarece dupa plangerea pe care am facut-o noi, daca acel tutore refuza sa semneze pentru inchiderea inculpatului intr-un spital definitiv cazul se v-a inchide.
Va multumesc anticipat!