avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate nica_ptr

Activitate nica_ptr

Răspuns la discuția Situatie complicata
Pentru identificarea eventualilor moştenitori vă recomand să vă adresaţi cu o petiţie poliţiei prin care să solicitaţi sprijin pentru stabilirea moştenitorilor . Cu ocazia interogării bazei de date pe linie de evidenţa populaţiei şi a verificărilor din teren se poate stabili dacă defuncta are sau nu moştenitori. Folosirea martorilor pentru a demonstra că defuncta nu are moştenitori este riscantă, întrucât există posibilitatea să apară moştenitori după efectuarea dezbaterii succesorale, iar cei care au dat declaraţi că nu ar mai exista moştenitori pot răspunde penal pentru infracţiunea de fals în declaraţii.
Răspuns la discuția buna ziua,cu respect
Puteţi cumpăra imobilul doar în cazul în care primăria îl vinde, iar în calitate de chiriaş aveţi drept de preemţiune asupra acestuia.
Răspuns la discuția Constructie pe teren in litigiu
Este puţin probabil că veţi primii autorizaţie să construiţi o casă pe o lăţime atât de mică .Rezolvaţi întâi litigiul şi apoi faceţi demersulrile necesare pentru construirea casei.
Dacă vă încadraţi în dimensiunile de mai jos puteţi demara acţiunea de obţinere a documentaţiei:

Latimea la strada a terenului si suprafata minima
Cladiri izolate – latime minima: 12 m, suprafata minima: 200 m2
Cladiri alipite la calcan – latime minima: 10 m, suprafata minima: 200 m2
Cladiri insiruite – latime minima: 8 m, suprafata minima: 150 m2

Distantele minime fata de marginile terenului
Cladiri izolate – limite laterale: 3 m, limite fata/spate: 5 m;
Cladiri alipite la calcan – limite laterale: 3 m (latura fara calcan), limite fata/spate: 5 m;
Cladiri insiruite – limite laterale: 0 m, limite fata/spate: 5 m.
Dacă un moştenitor nu se poate prezenta la dezbaterea succesorală, poate fi reprezentat ?
Cum se procedează în situaţia în care unul dintre moştenitori refuză să se prezinte la notriat pentru efectuarea dezbaterii succesorale ?
În urmă cu mai mulţi ani s-a făcut dezbaterea succesorală, pe care judecătorească, pentru terenurile trecute în titlul de proprietate a bunicului meu. Cu această ocazie părţile s-au înţeles cu privire la terenurile care făceau obiectul partajului, instanţa emiţând în acest sens o hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă. La sfârşitul anului trecut, moştenitorii au solicitat întocmirea cărţii funciare pentru un teren care urmează să fie înstrăinat. Întrucât eu nu am putut să fiu de faţă la întocmirea documentaţiei în teren, la insistenţele uneia dintre persoanele interesate, fucţionarul care a întocmit actele nu a respectat poziţionarea terenurilor stabilătă prin hotărârea judecătorească, întocmind cărţile funciare în mod eronat.( poziţia terenului pe care îl deţineam fiind schimbată în carte pe poziţia terenului persoanei interesate şi invers). Documentele au fost avizate de către Oficiul de Cadastru . Mai mult, persoana interesată a intrat în posesia cărţii mele funciare şi refuză să mi-o restituie. pentru a nu putea face demersurile legale pentru modificarea acesteia, iar funcţionarul care a întocmit documentaţia refuză să-mi răspundă la telefon. Ce pot face în această situaţie ?
Răspuns la discuția plangerea penala
Politistii nu fac parte din randul cadrelor militare si ca atare competenta de solutionare revine pentru agenti , tribunalelor, iar pentru ofiteri , curtilor de apel.