Pentru punctul 1 va mentionez ca nu a fost vorba de modificari ale salariului minim pe economie sau de vreo alta modificare intervenita la nivel de tara sau legislatie.
Trebuie sa clarific aceste puncte si cu angajatorul; am vrut sa ma asigur ca am dreptate si sa pot sa imi apar drepturile concludent, cu informatii precise. :)
Mai am o ultima intrebare: acum nu se mai inscriu salariile in carnetul de munca - eu de unde pot afla ce salariu brut/ de baza am daca nu primesc fluturas de salariu?
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Marirea de salariu nu se incadreaza in categoria masura prevazuta de lege banuiesc, asa este? Daca mi se ofera un act aditional cu o data anterioara datei la care apare modificarea, acesta nu este legal,nu?
De asemenea, imi puteti spune va rog daca este posibil ca angajatorul sa alcatuiasca acte aditionale pe care mie sa nu mi le furnizeze si daca acestea sunt valabile daca eu nu am luat cunostinta cu privire la existenta lor si nu am semnat nimic?
In cazul in care angajatorul nu imi alcatuieste act aditional din proprie initiativa, imi puteti spune va rog daca eu am dreptul sa solicit alcatuirea acestora?
Si o ultima intrebare - daca eu lucrez in mod normal ziua, are dreptul anagajatorul sa ma oblige sa prestez ore de noapte daca in contractul meu este inscrisa exact durata programului meu de munca - inclusiv orele intre care se desfasoara acesta (pe timpul zilei), sau invers, si sa imi dea liber apoi?
Imi puteti spune va rog in ce conditii se acorda sporul de weekend?
Este necesar sa fie specificat in contractul individual ca angajatul presteaza si in weekend? Daca nu este specificat se poate acorda sporul de weekend? Care este cuantumul acestui spor?
Daca am semnat un CIM in urma cu 5 ani, mai este acesta valabil daca programul meu de munca, salariul, numarul de zile de concediu s-au modificat in acesti 5 ani? Mentionez ca nu am semnat niciun act aditional pentru niciuna dintre aceste modificari. Imi puteti spune va rog si daca angajatorul este obligat sa alcatuiasca un act aditional in aceste conditii? Daca in CIM nu exista o descriere a atributiilor mele si nu am primit niciodata o anexa, o fisa a postului, este angajatorul obligat sa imi ofere acest document si cand?