avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_1984

Activitate adrian_1984

Buna ziua,

Imi poate spune cineva conform cu legislatia in vigoare, care sunt pedepsele pentru fapta de ucidere a unui caine fara stapan?

Ma intereseaza atat aspectele teoretice, dar si practice, mai exact, daca cunoasteti vreun caz real in care astfel de pedepse s-au si satisfacut. Deasemenea legea de regula stipuleaza o plaja destul de larga de pedepse, de la amenzi cu sume foarte mici, la sume mari, si chiar la inchisoare pe ani de zile... desigur, diferenta este foarte mare si m-ar interesa daca poate cineva sa ma lamureasca si in acest sens.

Va multumesc,
Adrian


Răspuns la discuția Despre hartuire in noul cod civil
Da, problema e ca ea se teme ca va incepe sa isi faca un obicei din a o astepta la metrou, sau la serviciu... pana acum au fost doar mailuri pe care le ignora insa acum a facut pasul de a se interesa unde lucreaza si ea se teme ca va incepe s-o urmareasca.

Poate ca isi face prea multe griji insa eu le iau in serios si incerc sa vad ce-i de facut.
Răspuns la discuția Despre hartuire in noul cod civil
Nu, n-a avut niciodata un comportament agresiv fata de ea, nici macar nu i-a vorbit urat vreodata, sau sa fi ridicat vocea la ea.

Doar in mailuri, acum multi ani cand s-au despartit am inteles ca ar fi insultat-o, ca a amenintat-o ca ii face ei rau, sau ca se sinucide...

Dar recent, nu a mai facut asta, doar o roaga sa-l ierte, sa vorbeasca cu el, pe mail.

Iar real, in afara de faptul ca i-a trimis flori de 1 martie, nu a facut pana acum nimic.

Totusi, daca o asteapta sa zic in drum spre serviciu, la metrou, asta nu s-ar putea considera hartuire? Nu a facut asta pana acum, dar intreb in eventualitatea ca o va face...


Răspuns la discuția Despre hartuire in noul cod civil
Dar dupa vechiul cod penal, exista vreun articol la care am putea incadra comportamentul lui?
Chiar nu putem face nimic? Nici macar o plangere la politie?

Nu ne dorim sa ii facem nici lui probleme, doar sa inteleaga ca nu are un comportament tocmai normal, atunci cand cineva refuza dialogul si iti spune explicit sa nu-l mai contactezi, ar trebui sa-i respecti dorinta.
Răspuns la discuția Despre hartuire in noul cod civil
Va multumesc pentru raspuns.

Problema este ca el a continuat cu mesajele desi ea i-a cerut explicit sa inceteze.
Si noi credeam ca daca il va ignora el va renunta, insa in schimb a venit gestul acesta cu florile de 1 martie, care ne ingrijoreaza.
Acum ca a aflat adresa ei de serviciu nu stim la ce sa ne asteptam din partea lui, ar putea s-o urmareasca, sa o astepte pe undeva in drumul spre serviciu, sau sa o deranjeze in diverse alte moduri.

Noi ne bazam pe faptul ca Art. 207 din noul cod penal ar putea fi invocat pentru a-l determina sa inceteze

Art. 207 Hartuirea
(1) Fapta persoanei care, în mod repetat, urmareste victima ori îi supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta, care prin frecventa sau continut alarmeaza victima, se pedepseste cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(3) Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.


Comportamentul sau poate fi inadrat aici?
Practic, tot ceea ce a facut pana acum a fost sa-i trimita mailuri, cam odata la doua, trei saptamani, in care ii cere sa vorbeasca cu el, nu o insulta in nici un fel, doar ii cere sa vorbeasca.

La asta se adauga faptul ca dupa ce i-a spus explicit sa nu-i mai trimita mailuri, i-a trimis flori de 1 martie pe adresa de serviciu, pe care banuim ca a aflat-o de pe facebook.




Răspuns la discuția Despre hartuire in noul cod civil
Ma poate ajuta cineva?
Un fost prieten (iubit) de-al ei ii trimite prietenei mele mesaje pe mail, in care ii spune ca doreste sa vorbeasca cu ea. Nu e agresiv sau vulgar, mesajele sunt foarte "cuminti", ceva gen "as vrea sa vorbim, mai esti suparata pe mine?".

Ea insa stie ca el inca mai tine la ea, si ce isi doreste de fapt, anume o reluare a relatiei cu ea, si i-a spus explicit ca nu vrea sa discute cu el si sa nu-i mai trimita mesaje.

Mesajele insa au continuat. Frecventa lor este cam unul la 2-3 saptamani, deci nu sunt foarte dese. Ea de obicei le ignora, o singura data i-a raspuns atunci cand l-a rugat sa nu-i mai scrie, dar o deranjeaza mesajele.

In plus, acum de 1 martie, i-a trimis si un buchet de flori pe adresa de la serviciu, pe care a aflat-o de pe contul ei de facebook. Pe felicitare scria "O primavara frumoasa", deci nu ceva agresiv, dar ea s-a speriat ca respectivul o poate cauta sau urmari, acum ca stie unde lucreaza.

Ne gandim sa-l actionam in instanta, numai ca am dori sa aflam ce sanse de succes avem si care ar putea fi rezultatul, care sunt pedepsele in eventualitatea ca am castiga.

Mentionez si ca la sfarsitul relatiei lor, acum cativa ani buni, el a fost destul de agresiv, tot pe mail, a fost deprimat si i-a scris multe lucruri urate si amenintari, ba ca-i face ei rau, ba ca se sinucide, a jignit-o, si asa mai departe. Aceste mailuri pot fi folosite ca probe intr-un eventual proces, sunt admise?