avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pedepse ucidere caini comunitari
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pedepse ucidere caini comunitari

Buna ziua,

Imi poate spune cineva conform cu legislatia in vigoare, care sunt pedepsele pentru fapta de ucidere a unui caine fara stapan?

Ma intereseaza atat aspectele teoretice, dar si practice, mai exact, daca cunoasteti vreun caz real in care astfel de pedepse s-au si satisfacut. Deasemenea legea de regula stipuleaza o plaja destul de larga de pedepse, de la amenzi cu sume foarte mici, la sume mari, si chiar la inchisoare pe ani de zile... desigur, diferenta este foarte mare si m-ar interesa daca poate cineva sa ma lamureasca si in acest sens.

Va multumesc,
Adrian

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:05, 28 August 2012
În 11 ianuarie 2012, Curtea Constituţională a decis că soluţia eutanasierii câinilor fără stăpân trebuie să fie aplicată doar în ultimă instanţă, respectiv numai atunci când toate celelalte soluţii au fost aplicate corespunzător de către autorităţile locale, dar nu şi-au atins scopul de a limita sau de a eradica acest fenomen.

Exista legea animalelor, nr 205/2004 care stipuleaza concret
Art. 6
(1) In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, maltratarea si supunerea animalelor la eforturi inutile, precum si neasigurarea conditiilor minime necesare vietii si bunastarii acestora.
(2) In sensul prezentei legi, prin cruzime fata de animale se intelege:
a) omorarea animalelor, din perversitate, precum si prin practicarea tirului pe animale domestice sau captive;
b) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;
c) folosirea de animale vii pentru dresajul cainilor sau pentru a le controla agresivitatea;
d) folosirea de animale pentru expozitii, publicitate, realizare de filme sau in scopuri asemanatoare, daca aceste activitati le provoaca acestora suferinte fizice si psihice, afectiuni sau raniri;
e) abandonarea unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului;

Aspectele teoretice sunt prevazute de legislatia in domeniu si cea conexa
Practica demonstreaza ca situatiile de cruzime fata de animale mediatizate au fost solutionate prin aplicarea atat de sanctiuni pecuniare cat si cu hotarari de privare de libertate
Aplicarea amenzii se realizeaza in conformitate cu dispozitiile in vigoare in raport de circumstantele individuale ale fiecarei fapte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa scapam de oamenii care fura animalul de companie pentru recompensa?( sau din alt motiv) Simonsez Simonsez am un nou catel si am intrat in careva zi pe un forum de iubitori de animale sa vad una-alta despre ce-mi trebuie pentru companion. in fine... era acolo un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in prezent exista vreo lege care sa-mi interzica ... mio.c mio.c Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica sa hranesc cainii comunitari, au fost sterilizati si lasati liberi de unde i.au luat. Vecinii au o ... (vezi toată discuția)
Regimul armelor si munitiilor si nu numai. Nico PH Nico PH Buna seara! Ma confrunt cu o situatie mai delicata, vreau sa formulez o plangere penala si nu stiu cum sa fac sa fie cat mai cuprinzatoare. Situatia este ... (vezi toată discuția)