avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica ...

Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica sa hranesc cainii comunitari, au fost sterilizati si lasati liberi de unde i.au luat. Vecinii au o problema cu faptul ca latra noaptea, (de fapt nu latra ei, sunt blanzi, latra cainii din curte pentru ca.i simt pe cei comunitari.)Si mi.au trimis Politia animalelor pe cap, acestia ma ameninta cu amenda pe motiv ca nu am voie sa-i hranesc pe domeniu public. Multumesc !
verificati daca exista o hotarare de consilu local
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa ii hrăniți undeva unde nu va vede nimeni.
Daca sunt flamanzi pot ataca și oamenii.
Unii nu își dau seama...
Vor deveni câini agresivi.
Vor ataca găinile oamenilor.

In opinia mea, interdicția de a hranii câinii constituie o forma de chinuire a animalelor, ceea ce este interzis de lege.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Luni, 29 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa si este. Nu cred ca exista o astfel de interdictie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
Câinii nu sunt deloc agresivi din contra, cred că au fost maltratați, sunt foarte speriați de oameni, eu ii hrănesc de 2 ani și nu au curaj să se apropie de mine, își iau bucatica și dispar in pădure , apar doar când știu că se apropie ora când le dau mâncare.Dar din păcate nu am reușit să prind 2 femele sa le sterilizez, am incercat cu cei de la adăpost , se sperie și fug in pădure , iar în perioada în care sunt în călduri se aduna multi câini in zona și fac gălăgie.Nu reusesc sa conving lumea că atât timp cât sunt hrăniți, eu nu vor ataca și nici alți câini nu vor mai veni acolo. Ei susțin că dacă nu.i voi mai hrăni vor pleca.Chiar daca vor pleca ei, alții le vor lua locul.Romania este din păcate plina de câini abandonați și la țară câinii sunt foarte chinuiți, cred că atunci când scapă din curțile oamenilor prefera să fugă și să nu se mai întoarcă la lanț.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact asta spuneam eu.
În pădure vor putea ataca oameni.
Și nu câinii sunt de vina ca au ajuns în aceasta situație.

Încercați sa nu va mai vadă lumea și sa le dați de mâncare cât mai departe.
Nu veți convinge pe nimeni.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Adapost improvizat de caini la mine in curte Me and my dogs Me and my dogs Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati\" anonime\" , am primit inspectie ... (vezi toată discuția)