avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Eutanasierea cainilor maidanezi
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Eutanasierea cainilor maidanezi

Buna ziua,

Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN FIECARE AN iar numarul pare sa creasca de cand a incetat eutanasierea cainilor in 2008. Pe unele strazi efectiv nu poti trece fara masina din cauza haitelor agresive.

Campania de "sterilizare si returnare" este clar ineficienta si nu rezolva asa cum trebuie problema (nici macar teoretic, cainele se intoarce pe strada unde va putea musca alti oameni pentru inca 5-10 ani), mai ales ca unii oameni inca abandoneaza pui si inmultirea cainilor este exponentiala.

Autoritatile tot vin cu scuza asta ca "Legea Marinescu 2008 nu permite eutansierea cainilor", dar oare asa o fi? De exemplu prefectul capitalei spune ca legea Marinescu are caracter general si ca de fapt primaria ar trebui sa aplice legea speciala din 2002 (care permite eutansierea cainilor in timp de 14 zile de la capturare).


Deci cum e de fapt? Se permite sau nu eutansierea cainilor maidanezi in cadrul legislativ actual?

Si daca nu, ce as putea face (practic) pentru a abroga aceasta lege inumana care ne fura dreptul de a ne apara de cainii vagabonzi?

Iar daca da, cum pot da primaria in judecata? Nu am fost muscat, dar m-am saturat sa vad atatia caini pe strada si sa tot citesc in ziare despre crimele comise de aceste bestii.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
AntiMaidanez, utilizator
Domnule, si oamenii se ucid intre ei.Criminalii ar trebui cumva eutanasiati?
Eutanasierea cainilor nu va rezolva niciodata problema, fiindca vor exista mereu caini vagabonzi.Parerea mea este ca, daca oamenii vor invata sa fie ,,umani,, si sa nu le faca rau acestor animale, nu vor mai fi muscati.In plus, sunt cazuri izolate , iar cainii care nu au fost sterilizati si nu au trecut pe la veterinar , deci nu au fost vaccinati antirabic, se pot imbolnavi de rabie , iar atunci musca.
Solutia cea mai civilizata si care este in acord cu toate normele in materie ale tarilor civilizate, este sterilizarea lor si tinerea in adaposturi, pentru a putea fi ingrijiti si adoptati, eventual.Eu am vazut la mine in orasi caini comunitari( fostii maidanezi , sterlizati) , deveniti caini comunitari, si care sunt foarte pasnici, chiar stau in preajma locuintelor, magazinelor, in piete, si stau foarte linistiti, nu umbla in haita.
Parerile vor fi mereu pro si contra eutanasierii cainilor, insa numarul celor care sunt impotriva este mai mare.Si pe buna dreptate.Lumea a evoluat , iar uciderea, ca singura solutie, este o metoda primitiva si nedemna de OAMENI. Este doar opinia mea, sunt convinsa ca multi vor fi de acord cu dvs.
Si inca ceva, stiu ca recent s-a petrecut o tragedie intr-un sat, unde un copilas a fost atacat si ucis.Este regretabil, dar sa stiti ca acei caini sunt caini fara stapan, care sunt aruncati de mici la marginea satelor, care se salbaticesc si traiesc in haite.Ei suprevietuiesc foarte greu, vaneaza , se duc in sat si mananca pasarile satenilor.Deci tot oamenii sunt de vina ca s-a ajuns aici. Am vazut intr-o zona periferica a orasului meu, zeci de caini, stateau undeva la marginea padurii, insa nu ar fi ajuns acolo singuri, ci doar dusi de oameni, pentru a scapa de ei.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
AntiMaidanez a scris:

Si daca nu, ce as putea face (practic) pentru a abroga aceasta lege inumana care ne fura dreptul de a ne apara de cainii vagabonzi?

La ce prevedere legala va referiti cand afirmati ca ne fura dreptul de a ne apara fr cainii vagabonzi?
Daca apreciati ca o prevedere legala va cauzeaza prejudicii sau va incalca drepturile,aveti dreptul conform Legii Fundamentale sa desfasurati demersuri catre autoritati,astfel incat prevederea respectiva sa fie declarata neconstitutionala sau abrogata
Atunci oare de ce in majoritatea tarilor civilizate cainii fara stapan sunt ridicati de pe strazi, tinuti o vreme in adaposturi spre adoptie si dac anu sunt adoptati sunt eutanasiati? De ce la noi nu se poate?
De ce trebuie sa respiram aer cu fecale de caine? Asta si de la cainii cu stapan, ca o singura data am vazut un stapan care a strans dupa cainele lui....
De ce trebuie sa se ajunga sa moara copii? Si cati mai trebuie sa moara ca se se ia niste masuri reale?
Afirmatia dvs conform careia in tarile civilizate "
dac anu sunt adoptati sunt eutanasiati"
nu este reala
In tarile civilizate cainii fara stapan sunt adunati din locurile publice,sunt dehelmintizati , vaccinati si sterilizati,urmand program de adoptie
Pot sa va informez ca tarile civilizate adopta un numar apreciabil de exemplare de caini fara stapan din Romania
legally_aid a scris:

Domnule, si oamenii se ucid intre ei.Criminalii ar trebui cumva eutanasiati?


Nu, ar trebui inchisi pe viata.

Animalele nu sunt egale cu oamenii (legal, moral etc.)

Nu exista nici o prevedere constitutionala care garanteaza dreptul la viata animalelor.

Daca animalele ar avea dreptul la viata ar trebui sa fim toti vegetarieni, sa inchidem abatoarele, sa nu mai eutansiam pasarile bolnave de gripa aviara (deci in cazul unei epidemii REALE ar fi vai de noi), sa nu mai omoram gandaci in bucatarie, sa interzicem pesticidul, otrava pentru sobolani etc.

Eutanasierea cainilor nu va rezolva niciodata problema, fiindca vor exista mereu caini vagabonzi.


Nu este un rationament corect, asa si eu as putea spune hai sa nu mai fac baie ca ma murdaresc a doua zi.

Greseala e aceeasi: Nu gasesc o solutie 100% perfecta atunci nu mai fac nimic.


Parerea mea este ca, daca oamenii vor invata sa fie ,,umani,, si sa nu le faca rau acestor animale, nu vor mai fi muscati.


Nu, asa ceva nu este adevarat deloc, sunt FOARTE multe persoane atacate fara motiv. Chiar vreti sa-mi spuneti ca toate cele 10000 de victime anuale (inclusiv COPII si BATRANI), TOATE (sau marea majoritate) au initiat conflictul? Este total absurd si imposibil d.p.d.v. statistic. In plus este o insulta victimelor, o lipsa totala de compasiune sau de respect, nu cred ca ati avea curajul sa le spuneti in fata "E vina voastra!".


In plus, sunt cazuri izolate


10000 de muscaturi anuale in Bucuresti (ce sa mai vorbim de restul tari) cand ai o populatie de 2 milioane de oameni si 50000 de caini nu sunt "cazuri izolate".


iar cainii care nu au fost sterilizati si nu au trecut pe la veterinar , deci nu au fost vaccinati antirabic, se pot imbolnavi de rabie , iar atunci musca.


Nu, un caine musca si daca nu este bolnav de rabie.

Solutia cea mai civilizata si care este in acord cu toate normele in materie ale tarilor civilizate, este sterilizarea lor si tinerea in adaposturi, pentru a putea fi ingrijiti si adoptati, eventual.


2 tari "civilizate" (Marea Britanie si SUA) au programe de eutansiere. Si in Marea Britanie nu dupa 30 zile, nu dupa 14 zile, ci dupa 7 zile. Ideea asta ca tarile civilizate nu eutansiaza este falsa. Unele eutansiaza, altele nu. Dar in acelasi timp, situatia la ei nu este atat de grava ca la noi, de aceea isi permit sa tina in viata aceste animale, dar in nici un caz pe strada.

Iubitorii astia de animale cu ONG-urile lor cu tot au avut timp 22 de ani de zile sa construiasca adaposturi si sa ii ia de pe strada. N-au facut-o, nu le-a pasat ca oamenii sunt muscati si uneori omorati, au sustinut numai campanii ineficiente de "sterilizare si returnare".

Cati oameni mai trebuie sa moara ca sa acomodam niste animale daunatoare? Pana se construiesc adaposturi cu o capacitate adecvata mai trec vreo 10 ani si de unde bani?

Tinerea in adaposturi e o idee frumoasa, dar n-o s-o cred pana n-o s-o vad.

Eu am vazut la mine in orasi caini comunitari( fostii maidanezi , sterlizati) , deveniti caini comunitari, si care sunt foarte pasnici, chiar stau in preajma locuintelor, magazinelor, in piete, si stau foarte linistiti, nu umbla in haita.


Nu exista "fostii maidanezi" decat daca au fost adoptati. Cainii comunitari = caini maidanezi.

Da, ei par pasinici, dar nu stii cand si de ce ii apuca nebunia.


Parerile vor fi mereu pro si contra eutanasierii cainilor, insa numarul celor care sunt impotriva este mai mare.Si pe buna dreptate.Lumea a evoluat , iar uciderea, ca singura solutie, este o metoda primitiva si nedemna de OAMENI.


Problema e ca mor oameni. Nu zic ca animalele nu merita protectie, dar in situatia asta nu avem de ales. Constitutia spune ca oamenii au dreptul la viata si integritate corporala, nimic despre caini vagabonzi.

Iar o societate care pune animalul inainte omului nu este una "civilizata", ci este una cat se poate de barbara si nesanatoasa.


Deci tot oamenii sunt de vina ca s-a ajuns aici. Am vazut intr-o zona periferica a orasului meu, zeci de caini, stateau undeva la marginea padurii, insa nu ar fi ajuns acolo singuri, ci doar dusi de oameni, pentru a scapa de ei.


Nu "oamenii" sunt de vina, ci anumiti oameni. Eu nu abandonez caini.

Ar trebui o lege mai dura si pentru asta (inregistrare caini, sterilizare obligatorie, pedepse dure pentru abandon, obligatoriu lesa/botnita) dar asta nu va rezolva problema cainilor care sunt deja pe strazi.


ynocentta a scris:

AntiMaidanez a scris:

Si daca nu, ce as putea face (practic) pentru a abroga aceasta lege inumana care ne fura dreptul de a ne apara de cainii vagabonzi?

La ce prevedere legala va referiti cand afirmati ca ne fura dreptul de a ne apara fr cainii vagabonzi?
Daca apreciati ca o prevedere legala va cauzeaza prejudicii sau va incalca drepturile,aveti dreptul conform Legii Fundamentale sa desfasurati demersuri catre autoritati,astfel incat prevederea respectiva sa fie declarata neconstitutionala sau abrogata



"Este interzisa eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia animalelor
cu boli incurabile constatate de medicul veterinar." Art 7 indice 1
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
AntiMaidanez, utilizator

Alte discuții în legătură

Carta drepturilor fundamentale a uniunii europene, "incalcata de catre maidanezi" ionstanca ionstanca Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale \"incalcate de catre ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Cainii vagabonzi... gigelas gigelas Care sunt legile ce ocrotesc acesti caini vagabonzi ? Trebuie sa stam sa privim cum sfasie oameni,iar noi nu vom putea interveni ? Ce este cu atata iubire de ... (vezi toată discuția)