Multumesc pentru raspuns.
In toate tarile civilizate sunt iubitori de ciini, dar acolo nu sunt ciini pe strazi.
Nu sunt neparat pentru eutanasierea maidanezilor, ci doar pentru disparitia lor de pe strazi.
Iubitorii de maidanezi din blocul meu ii hranesc ostentativ chiar pe scara blocului. Mi-am luat o prastie, cu pietre mici si numarul ciinilor s-a redus la 1/3 (plec la Londra doua saptamini si cind ma intorc voi gasi 7 .. 8 ciini noi care ma vor lua in primire). Acum maidanezii, dar mai ales iubitorii lor ma urasc, dar toti ma respecta. Am comandat la magazinul de arme un baston telescopic cu electosocuri. Iubesc ciini cu stapin, dar ii urasc maidanezii din fata blocului.
Relativ la Legea nr. 9/2008, prin care se interzice eutanasierea câinilor fără stăpân[9], și pedepsește abandonarea câinilor cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă de până la 600 de lei[10]. Totuși, nimeni n-a încasat vreo amendă, poliția preferând să paseze în continuare răspunderea la ASA[10]. Aceasta nu mai poate nici măcar să prindă câini de pe străzi pentru că ambele adăposturi sunt pline și nimeni nu vine să adopte câini[10].
Sursa:
[ link extern ]
Brasovul nu are ciini maidanezi pe strazi. Stiti cum a fost rezolvata problema acolo?
Ma descurc in franceza, germana si engleza si din documentarea pe care am facut-o pina acum, toate tarile care nu au ciini fara stapin pe strazi ii eutanasiaza. Un exemplu, Dogs Act, 1906, din Anglia, unde politia rezolva aceasta problema. Daca in 7 zile nu reuseste sa-l plaseze, il eutanasiaza:
[ link extern ]
Ma intreb, in 7 ani, cit spuneti ca trebuie tinut un maidanez pina moare de "morte buna", cite alte animale trebuie sa fie omorite ca un ciine sa traiasca? Vad iubitorii de maidanezi cu miinile pline de singe strigind ca ei iubesc animalele. Iubirea lor este discriminatorie daca un iepuras, miel sau purcelus trebuie sa moara pentru ca un maidanez feroce sa traiasca. Mie mi se pare un impostor.
Nici nu va imaginati cit rau face Romaniei prezenta maidanezilor pe strazi. Multi investitori si turisti evita sa vina in Romania din cauza asta. Multi salariati de la Renault nu vor sa lucreze in Romania din cauza maidanezilor. Unul dintre motivele pentru Renault a preferat Marocul este si faptul ca acolo nu sunt maidanezi.
Este o catelusa la bloc care a muscat citiva trecatori nevinovati, chiar si copii. Socrul meu s-a dus la Spitalul Municipal din Pitesti, a parcat masina acolo si l-a muscat un maidanez. Pai ce fel de tara este asta? Asta in timp ce Pitestiul a intrat in cartea recordurilor:
[ link extern ]
Primaria Pitesti a facut contract cu acest ONG pe 10 ani ca sa ne apare de maidanezi. Este ca si cum ai pune lupul paznic la oi. Cu cit sunt mai multi maidanezi pe strazi si oameni muscati sau mincati de ciini, cu atit afacerile lor sunt mai profitabile. Dati clic doar pe
[ link extern ]
sa vedeti cine este sponsorul.
Pe termen scurt mai putem face ceva, sa-i tinem la distanta. Un ciine care primeste mincare pe scara sau in fata blocului blocului, crede ca este hranit pentru a apara acest teritoriu.
P.S. Daca in doua saptamini nu voi gasi un avocat in Romania pentru a-mi apara Drepturile fundamentale incalcate de maidanezi, voi apela la un avocat de la Bruxelles sau Londra (peste doua saptamini plec la Londra).