avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi

Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre autoritati ca da de mancare la vre-un caine maidanezo-vagabondo-fara stapan care este lasat flamand si de izbeliste de "iubitorii/toarele de animale" va fi amendat nici mai mult nici mai putin cu 500 lei.
Acuma stau si ma intreb: daca din fericire am la mine mancare, venind de la cumparaturi, si din nefericire ma ataca un caine vagabond, si din fericire apuc sa scot ceva sa-i dau de mancare tocmai pentru a-i potolii foamea si pentru a nu ma mai ataca si din intamplare stau la panda autoritatile care m-au surprins ca i-am dat de mancare maidanezului, oare voi putea anula amenda in instanta?
Daca mi s-ar intampla asa ceva categoric voi baga in faliment toata municipalitatea pentru amenda nedreapta. Unul dintre cele mai proaste proiecte de lege. Sunt de vina pentru ca maidanezu este flamand, ma ataca si ii dau de mancare sa-l potolesc.
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 07:53, 10 Octombrie 2013
Urmare grijii alesilor de exterminare in masa a patrupedelor,poate nu va veti mai confrunta cu situatia de a fi "incoltit' de un maidanez si ca sa scapati sa fiti obligat sa ii dati de mancare,
eventual sa fiti surprins de organele vigilente...dar de necrezut in numar egal cu necuvantatoarele vanate de om...
Lasand la o parte absolut improbabila situatie in care un maidanez va ataca pentru ca este flamnd iar d-voastra il hraniti pentru a scapa de atac trebui sa fac observatia ca orice norma care cere omului sa nu mai fie om este imposibil de aplicat (Vintila Dongoroz). Probabil ca in urma cu vreo 60.000-70.000 ani lupii au devenit caini acceptand hrana oferita de oameni.
Cele de mai sus nu sunt, desigur, o scuza pentru hranirea sistematica a celor 57 de maindanezi de langa bloc.
Domnule u.b.i.k. din fericire am aflat ca acest proiect de lege nu s-a mai aprobat.
Deasemenea mi se pare corect sa hranesc cainii din jurul meu, lasati de izbeliste de iubitorii de animale, tocmai pentru a nu ma ataca/latra/musca etc. Ar fi fost nedrept ca municipalitatea, prin lege, sa ma amendeze daca fac acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
codulmuncii, utilizator
Daca nu-s hraniti de nimeni, nu vor sta in zona respectia. E o chestie logica. Legea mi se pare corecta.
BX a scris:

Daca nu-s hraniti de nimeni, nu vor sta in zona respectia. E o chestie logica. Legea mi se pare corecta.


Animalele nu gadesc logic ci ele au instincte. Cand le este faome ataca...in zona inspre unde au plecat. Altele ataca si in zona unde se gasesc. E o chestie din instinct. Iar de plecat unde pot sa plece...decat in alta parte. Iar acolo vor ataca...de foame. Iar cand nu le este foame ataca pentru ca isi protejeaza teritoriul, adica trotuarul pentru care eu platesc taxe si impozite.daca le dai de mancare, nu te mai ataca.
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2013
codulmuncii, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in prezent exista vreo lege care sa-mi interzica ... mio.c mio.c Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica sa hranesc cainii comunitari, au fost sterilizati si lasati liberi de unde i.au luat. Vecinii au o ... (vezi toată discuția)
Adapost improvizat de caini la mine in curte Me and my dogs Me and my dogs Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati\" anonime\" , am primit inspectie ... (vezi toată discuția)
Carta drepturilor fundamentale a uniunii europene, "incalcata de catre maidanezi" ionstanca ionstanca Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale \"incalcate de catre ... (vezi toată discuția)