avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Regimul armelor si munitiilor si nu numai.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Regimul armelor si munitiilor si nu numai.

Buna seara! Ma confrunt cu o situatie mai delicata, vreau sa formulez o plangere penala si nu stiu cum sa fac sa fie cat mai cuprinzatoare.
Situatia este urmatoarea:
in urma cu doua zile ma aflam intr-o comuna, care are in cuprinsul ei si o padure, in care avea loc o vanatoare (nu stiu daca este sezon sau nu). Dupa ce au terminat vanatoarea, intorcandu-se cu masinile, vanatorii au oprit in dreptul unei case, au scos pusca pe geam si au impuscat cativa caini care se aflau langa gardul casei, si apartineau proprietarilor acelei case. Terenul pe care se aflau cainii era, de asemenea, considerat ca apartinand casei respective. Cainii au murit, dar, pe langa acest aspect, proprietarii erau in curte, la distanta mica de ei, iar pe strada mai erau cel putin doua persoane. Dupa cum spuneam, totul se petrecea pe strada, fiind case in jur.
As vrea sa formulez o plangere penala in care sa fac referire si la legea privind protectia animalelor, si la regimul armelor si munitiilor, si la faptul ca arma a fost folosita cu oameni in jur, punandu-i pe acestia in pericol.
Va rog mult sa ma ajutati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:19, 29 Decembrie 2009
Da, avem Legea nr 205/2004 privind protectia animalelor, publicata in M. Of. Partea I nr 531/14.06.2004, art. 279 C penal privitor la nerespectarea regimului armelor si munitiilor .
Ceea ce ne-ati povestit aici este de-a dreptul socant. Daca stiti cine erau respectivii vanatori exista sanse mai mari de solutionare a unei astfel de plangeri, asa cum presupun , daca va putea fi dovedita fapta acestora , ar trebui sa li se retraga permisul de port arma, sa fie trasi la raspundere pentru uciderea animalelor si pentru faptul ca au folosit armamentul intr-un loc nepermis, punand ,intr-adevar in pericol persoanele care se aflau in jur.
Faceti acest denunt ( nu plangere, intrucat dvs. nu ati suferit vreo vatamare de pe urma acestei infractiuni .Puteti face un denunt scris, pe care il veti semna sau unul oral, care va fi consemnat intr-un proces verbal. Va urez succes .
Situatie total neplacuta,care pune inca o data intr-o postura mai mult decat delicata persoanele detinatoare de arme de vanatoare.
Indiferent de perioada de sezon de vanatoare ,manifestari de genul celor prezentate de catre dvs ,nu poate fi catalogata decat barbarie si utilizarea in alte scopuri decat cele autorizate ale munitiei de vanatoare.
Daca aveti posibilitatea ,ar fi de preferat sa va sustineti denuntul-pentru ca legal nu sunteti parte vatamata ,cu declaratii ale proprietarilor cainilor sacrificati in mod animalic .
Realizati denunt in conformitate cu dispozitiile art 223 Cod procedura penala,la parchetul aferent localitatii unde domiciliati,precizati cat mai multe amanunte privitoare la autoturismul cu care se deplasau "vanatorii".
Eventual puteti sesiza oficial inclusiv asociatia de vanatoare din localitatea unde s-a petrecut incidentul .
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
multumesc si eu pentru sfatul dat si as cere un supliment ..zilnic vad cazuri de maltratare sau daca nu le vad vad urmarile aud amenintarile etc ..daca mangai un animal sigur apare cineva care ma blagosloveste..ce as putea face ptr stoparea unor astfel de manifestari
Buna ziua. Sa stiti ca mai exista , din fericire, persoane asemenea dvs. Exista asociatii care sepreocupa de soarta animalelor , care militeaza pentru o soarta mai buna a lor.
Din pacate, oamenii nu au inteles inca faptul ca exista niste legi care reglementeaza cate ceva si despre patrupede, ei considerand poate ca ele nu au importanta, ci doar ei, oamenii. De stopat, este greu, fiindca dvs. , oricat ati incerca , nu aveti cum sa-i schimbati pe oameni, poate doar , daca aveti timp si rabdare, sa le explicati faptul ca, macar daca nu a u vreo simpatie fata de aceste animalute, macar sa le lase in pace , fara a le face vreun rau. Cel mai bine este insa ca, atunci cand va este dat sa asistati la acte de cruzime fata de animale , sa sesizati organele de politie . Si chiar daca aceia au tendinta sa va ironizeze , asa cu m i s-a mai intamplat cuiva, ar fi bine sa mergeti la superiorii lui, si tot asa, luand-o ierarhic, sa cereti sa vi se inregisrteze sesizarea si sa luati si nr. de inregisrtare pt. a demonstra ca ati facut o sesizare. Pana la urma oamenii vor intelege, insa atata vreme cat raufacatorii raman nepedepsiti, rolul exemplificativ si preventiv al pedepsei nu poate fi indeplinit .
multumesc ..daca aveti timp va povestesc scurt ceva de sapt trecuta ..a trecut o masina special f aproape de o rigola unde statea un caine l a lovit usor a scapat am oprit masina m a insultat si a plecat am luat nr masinii si m am dus la cea mai apropiata circa ..am fost trimisa la agentul care avea strada in sarcina si acolo am dat peste soferul respectiv care tipa am scris repede o declaratie inaintea lui si i am lasat o agentului si am plecat uitand ca ar trebui sa o inregistrez dar i am intrebat pe toti din cale in uniforme daca e vreo problema ca n am inregistrat o inclusiv pe cel caruia i am dat o respectiv agentulyui raspunzator ..nu stiu ce a fost in capul meu dar raspunsul a fost acelasi aveti incredere si am si acum caci n a venit nici o veste...ps am lasart si nr de telefon iar soferul respectiv a ramas in urma mea sa dea declaratie...:((

Alte discuții în legătură

Impuscare caine in oras MITULINA MITULINA As dori sa stiu daca un detinator de arma de vanatoare are voie sa impuste un caine in oras, pe stada, in plina zi? Sincer eu cred ca nu... Ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Câine împușcat de indivizi aflați la braconaj, care încearcă să-și mușamalizeze faptele. căror organe mă pot adresa ca să nu rămână nepedepsiți? CristianaMarinela CristianaMarinela Buna seara! In data de 30.12.2017 cainele meu, rasa Ogar englez s-a speriat din cauza petardelor care s-au dat pe strada pe care locuiesc si a plecat de acasa ... (vezi toată discuția)
Confiscare speciala ovidiu6 ovidiu6 daca sa dat solutie la un caz de suspiciune de branconaj- neinceperea urmaririi penale este valabila confiscarea speciala a armelor(sa facut si expertiza ... (vezi toată discuția)