avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate merutium

Activitate merutium

Ultimul aliniat nu-l inteleg...
:D
Ce ar trebui sa contina un Statut al unui ONG pentru a-si proteja fondatorii, adica acestia sa nu poata fi schimbati din Consiliul Director?
Adica infiintez Asociatia. o sponsorizez si la o adunare generala fondatorii sunt schimbati ca nu le sta bine costumul la sedinta?!
Am citit undeva ca, Consiliul Director poate fi ales pe o perioada mai mare de timp de ex. 10 ani?
Este posibil ca la infiintare sa fie trecut in statut ca: consiliul director sa fie format pe toata durata de functionare a Asociatiei de membri fondatori?
Răspuns la discuția Divizare Asociatie nonprofit
Deci in concluzie, se poate diviza partial fara a dizolva Asociatia mama, In cate parti doreste Adunarea Generala.
Stie cineva ce acte trebuie depuse la judecatorie pentru a face o astfel de divizare?
Pe mine ma intereseaza mai ales o sentinta judecatoreasca prin care se spune ca Asociatia X prin hotararea Adunarii Generale s-a divizat partial in 2 Asociatii Y, Z (constituite in acest scop sau deja existente) fiecare avand in patrimoniu urmatoarele bunuri provenite de la Asociatia X. In concluzie dupa aceasta divizare sa existe 3 Asociatii respectiv X, Y, Z.
Răspuns la discuția Divizare Asociatie nonprofit
Am citit undeva in Codul Civil referitor la ONG-uri ca exista divizare totala sau partiala. In divizarea partiala nu se vorbeste despre dizolvarea Asociatiei mama, ci doar despre cedarea unei parti din patrimoniu impreuna cu un anumit numar de membri.
Răspuns la discuția Divizare Asociatie nonprofit
Daca A.G. este de acord cu pleacarea unui fondator cu un numar x de membri, o parte din bunuri, contracte, etc...? Nu inseamna divizare?
In cazul divizarii, Asociatia mama poate sa functioneze in continuare? Sau divizare inseamna dizolvarea ei in 2,3 Asociatii non profit?
Răspuns la discuția Filiala ONG
Va rog sa-mi indicati unde scrie in lege acest lucru?
Răspuns la discuția Filiala ONG
Filialele nu pot avea denumire proprie? Este obligatoriu sa preia denumirea ONG-ului? Eu stiu cazuri in care filialele au alte denumiri.
Discuție Filiala ONG
Pasii pentru infiintarea unor filiale coincid cu cei ai infiintarii unui ONG? Adica include si rezervarea unei denumiri in prealabil?
Este posibil ca sa transformi o asociatie gata facuta intr-o filiala a unei alte asociatii?
Multumesc