avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membrii adunarii generale a unei asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membrii adunarii generale a unei asociatii

Buna seara,
Exista un numar limita de exemplare in care pot fi redactate actul constitutiv si statutul unei asociatii?
In cazul unei asociatii cu 3 membri, adunarea generala si consiliul director pot fi alcatuite din aceleasi persoane?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: merutium , utilizator 19:45, 13 Iunie 2012
Actul constitutiv al asociatiei precum si statutul se vor intocmi in cel putin 7 exemplare originale si se vor semna, fiecare exemplar in parte, de catre toti membrii fondatori.
Persoana pe care o veti desemna prin actul constitutiv sa se ocupe de obtinerea personalitatii juridice va trebui sa depuna la judecatoria de la sediul asociatiei, "cererea de inscriere in vederea dobandirii personalitatii juridice ", in 2 exemplare.
Uneia din cele 2 exemplare ale cererii i se va anexa actul constitutiv (5 sau 6 exemplare originale atestate), statutul ( 5 sau 6 exemplare originale atestate), actele care fac dovada sediului, actele care fac dovada patrimoniului initial, cazierele fiscale ale membrilor fondatori, dovada disponibilitatii denumirii, chitanta de plata a taxei de timbru si timbru judiciar.
Exceptand actul constitutiv si statutul, pentru celelalte acte se vor depune originalul si 5 sau 6 copii.
Este vorba de copii simple (xerox), dar pe care persoana desemnata sa depuna dosarul la judecatorie va face mentiunea "conform cu originalul" si va semna.
Actele constitutive ale asociatiei pot fii atestate de catre un avocat sau autentificate de catre un notar public.
Da, membrii fondatori sunt si membrii primului CD
Este posibil ca la infiintare sa fie trecut in statut ca: consiliul director sa fie format pe toata durata de functionare a Asociatiei de membri fondatori?
Nu puteti trece asa ceva in statut pentru ca il respinge judecatorul.
Ce ar trebui sa contina un Statut al unui ONG pentru a-si proteja fondatorii, adica acestia sa nu poata fi schimbati din Consiliul Director?
Adica infiintez Asociatia. o sponsorizez si la o adunare generala fondatorii sunt schimbati ca nu le sta bine costumul la sedinta?!
Am citit undeva ca, Consiliul Director poate fi ales pe o perioada mai mare de timp de ex. 10 ani?

Alte discuții în legătură

Calitatea de membru activ (cu drept de vot in aga) intr-o asociatie mariusorban mariusorban Ce ii confera dreptul de a participa si vota la sedintele AGA (in afara de plata cotizatiei si a indatoririlor din statut) unui membru care nu este fondator ... (vezi toată discuția)
Mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor? Lady64 Lady64 Buna ziua.Daca o fundatie are trei membri fondatori mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor? (vezi toată discuția)
Retragere membrii fondatori Marilena56 Marilena56 Pentru o asociatie,nou infiintata, daca un membru fondator din 3 doreste sa se retraga, care este procedeul? Mentionez ca asociatia are doar 4 membri, membrul ... (vezi toată discuția)