avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor?

Buna ziua.Daca o fundatie are trei membri fondatori mai este necesar sa fie trecut in statut un cenzor?
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 08:42, 15 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1l Fundatiile nu pot avea "membri". Doar fondatori. Nu confundati cu membrii Consiliului Director 2. La asociatii e obligatoriu cenzor numai la peste 15 membri. In schimb la orice fundatie e obligatoriu sa ai cenzor sau comisie de cenzori, nu exista nicio exceptie. Cenzorul nu poate fi membru al CD. Insa nimic nu impiedica fundatia sa il numeasca cenzor pe unul dintre fondatori daca el nu face parte din Consiliu Director al fundatiei. Si recomandabil sa nici nu fie salariat al fundatiei sau voluntar pe vreo functie de conducere ca sa nu fie conflict de interese
Membrii fondatori pot sa fie membri in consiliul director?
Membri fondatori ai asociației pot sa fie membri in consiliul director?
Repet: Fundatiile NU POT AVEA "Membri" deci este de evitat termenul "membri fondatori" pentru ca genereaza confuzie. Fondatorii poti fi desiguri membri in Consiliul Director, daca nu au stabilit chiar ei prin statut ca NU se poate asta. Legea lasa o libertate aproape totala fondatorilor in materie de reguli privind constitutirea initiala si modalitatile ulterioare ale innoirii componentei CD la fundatii.....

Dar cand vorbim de o asociatie, membrii fondatori pot sa fie in consiliul director?

Alte discuții în legătură

Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)
Calitatea de membru activ (cu drept de vot in aga) intr-o asociatie mariusorban mariusorban Ce ii confera dreptul de a participa si vota la sedintele AGA (in afara de plata cotizatiei si a indatoririlor din statut) unui membru care nu este fondator ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)