avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate fanekage

Activitate fanekage

Răspuns la discuția TVA Pfa
Multumesc pentru raspuns.
Intre timp am formulat o intrebare si catre mfinante.ro si am primit urmatorul raspuns:

"In conformitate cu art 133, alin (2) locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îşi are sediul activităţii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primeşte serviciile. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primeşte aceste servicii îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită.
Potrivit art. 150 alin. (2) din Legea nr. 571/2003, taxa este datorată de orice persoană impozabilă, inclusiv de către persoana juridică neimpozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 sau 1531, care este beneficiar al serviciilor care au locul prestării în România conform art. 133 alin. (2) şi care sunt furnizate de către o persoană impozabilă care nu este stabilită pe teritoriul României sau nu este considerată a fi stabilită pentru respectivele prestări de servicii pe teritoriul României conform prevederilor art. 1251 alin. (2), chiar dacă este înregistrată în România conform art. 153 alin. (4) sau (5) din Codul fiscal.
Avand in vedere prevederile legale mentionate mai sus, precum si cele precizate de dumneavoastra, in cazul achizitiei intracomunitare de programe informatice – software, sunteti obligat la plata taxei in Romania, iar in cazul vanzarii catre un client din Anglia, inregistrat ca platitor de TVA, veti factura fara TVA. "

de aici eu inteleg ca trebuie sa platesc TVA pentru soft-ul achizitionat, dar nu primesc acest TVA de la nimeni.
Asa trebuie? Trebuie oare sa maresc pretul produsului cand il vand in Anglia cu 24% pentru a nu iesi in pierdere?

Multumesc anticipat
este vorba despre soft care se transmite electronic.
poate fi considerat ca intra pe teritoriul romaniei atata timp cat eu il cumpar, mai fac diverse modificari si apoi il dau ca soft final clientului.
Multumesc pentru raspuns.
Sunt inscris in ROI. Ambele firme partenere au cod valid de TVA (inclusiv eu).
Inteleg ca acest TVA nu-l achita efectiv niciuna dintre cele 3 parti.
Sper ca am inteles bine.
Discuție TVA Pfa
Buna ziua,

Sunt PFA platitor de TVA si am o intrebare legata de achizitiile intracomunitare.
Cumpar ceva din slovacia (UE - platitor de TVA) si vand in Anglia (UE - platitor de TVA). Trebuie sa platesc in Romania TVA pentru acest produs, tinand cont ca-l vand mai departe ca parte integranta a altui produs? Va plati cineva TVA pentru acest produs sau se aplica peste tot taxare inversa si nu platim niciuna dintre cele 3 parti?

Multumesc mult.