avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA Pfa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA Pfa

Buna ziua,

Sunt PFA platitor de TVA si am o intrebare legata de achizitiile intracomunitare.
Cumpar ceva din slovacia (UE - platitor de TVA) si vand in Anglia (UE - platitor de TVA). Trebuie sa platesc in Romania TVA pentru acest produs, tinand cont ca-l vand mai departe ca parte integranta a altui produs? Va plati cineva TVA pentru acest produs sau se aplica peste tot taxare inversa si nu platim niciuna dintre cele 3 parti?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:15, 14 Martie 2012
TVA se achita prin taxare inversa.
Conditia este sa aveti cod valid TVA si firma dvs. si firmele partenere.
Deci firma trebuie sa fie inscrisa in ROI.

www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru raspuns.
Sunt inscris in ROI. Ambele firme partenere au cod valid de TVA (inclusiv eu).
Inteleg ca acest TVA nu-l achita efectiv niciuna dintre cele 3 parti.
Sper ca am inteles bine.
marfa intra pe teritoriul romaniei? sau pleaca direct din slovacia in anglia?
este vorba despre soft care se transmite electronic.
poate fi considerat ca intra pe teritoriul romaniei atata timp cat eu il cumpar, mai fac diverse modificari si apoi il dau ca soft final clientului.
furnizarea programelor software prin internet este considerata prestare de servicii, nu livrare de bunuri.
asadar, achizitionati softul fara tva din slovacia, inregistrati taxare inversa si apoi facturati clientului din anglia fara tva.
ambele operatiuni le veti raporta in decl. 390 vies.

Alte discuții în legătură

Livrari servicii intracomunitare pt. neplatitori tva mihai_006 mihai_006 [b]O firma neplatitoare TVA, in ce conditii poate efectua livrari de servicii (software) intracomunitare?[/b] Este posibila sau necesara inscrierea in ROI ... (vezi toată discuția)
Tva si roi microintreprindere iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Anul acesta am infiintat o microintreprindere care presteaza servicii IT, dar este neplatitoare de TVA. Acum avem un client din UK, persoana ... (vezi toată discuția)
Factura comision din rep. moldova - regim tva robertdrilea robertdrilea O firma din Rep Moldova a facturat unei firme din Romania (factura de comision intermediere). Doresc sa stiu cum se declara si se plateste TVA-ul la aceasta ... (vezi toată discuția)