avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Activitate alex16ss

Activitate alex16ss

Se poate inchide topicul, am aflat tot ce ma interesa
Acum sa clarific ce am zis mai sus. M-am interesat cu informatiile primite aici si am gasit un model pe care am putut sa-l modific sa se potriveasca cu nevoile mele. Am gasit de asemenea si informatii cu privire la pret (20$ in California) pentru apostila si cum si in ce fel il poate face.

Intrebarea de mai sus mai clar este urmatoarea:

Pot avea o intrevedere cu o parte tertiara (in cazul meu Zoo Bucuresti) in baza unei hartii trimisa pe email cu sigla ONG-ului si semnatura directorului prin care imi acorda autorizatia de a actiona in numele sau pana obtine actele oficiale (am inteles ca poate dura intre 1 si 14 zile) ? Sau este obligatorie prezenta unei actului oficial pentru a putea avea orice fel de discutie ?
As mai avea o ultima clarificare / intrebare:

Este vorba de un event care sa aiba loc la Zoo Bucuresti pe 28 aprilie. Este suficient daca pentru discutia initiala cu administratia voi avea la mine o foaie cu sigla ONG-ului + semnatura directorului executiv in engleza prin care isi exprima acordul de a ma investi in calitate de organizator voluntar pana cand voi putea rezolva documentele oficiale (si mai pentru acest tip de eveniment este nevoie de acele documente oficiale sau este suficient acea foaie ?). A se intelege ca nu intreb daca cei de la Zoo Bucuresti vor zice da sau nu ci daca ce am mentionat ar fi suficient pentru a porni o discutie pe aceasta tema. Am pus aceasta intrebare si pentru ca banuiesc ca ar dura cel putin 2 saptamani daca nu mai mult pana as putea face rost de actul oficial discutat pana acum.

PS: poate ma repet un pic cu aceasta clarificare / intrebare dar fiind prima oara cand fac asa ceva vreau sa ma asigur ca totul e in regula.
@ Dna Laura:

Deci daca apelez la dvs de exemplu pentru traducere, va pot prezenta documentul in format electronic pentru realizarea traducerii, urmand ca in momentul legalizarii sa ma prezint cu dvs si originalul (care va ajunge ulterior prin posta) la notar pentru legalizare, acesta fiind si cel mai rapid mod de a obtine actele necesare?
Cel mai probabil ma intereseaza "B. Certificarea documentelor cu apostila prevazuta de Conventia de la Haga din 1961 privind suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine

In cazul in care solicitantul nu se poate deplasa personal la consulat pentru autentificarea procurii, el poate indeplini procedura urmatoare:

* autentificarea procurii la un notar public autorizat de pe teritoriul SUA;
si
* trimiterea ulterioara a procurii notarizate la Office of the Secretary of State al statului in care este inregistrat notarul, pentru certificarea documentului cu apostila prevazuta de Conventia de la Haga din 1961 ("Apostille Process")."

intrucat nu am de unde sa scot si acei aproximativ 100$ pentru prima varianta, deci va trebui sa ii rog pe ei sa faca acest lucru.

In conditiile in care se realizeaza acea certificare pe care o primesc in original, mai trebuie doar sa il primesc in original, sa il traduc si legalizez aici ?
am gasit aceasta ca fiind "power of attorney" si/sau "letter of attorney". Ea poate fi scanata si printata si apoi tradusa si legalizata sau trebuie sa o primesc prin posta, respectiv tradusa si legalizata ?
Cum se poate realiza acest lucru daca Organizatia este in SUA, si nu am cum sa comunic decat prin mediul online cu directorul executiv (eventual posta)? Mi-ar trebui o scrisoare semnata cu sigla ONG-ului de acolo cu care sa merg la notar sau altfel ?
Mentionez ca ONG-ul nu este prezent in Romania si doreste ca eu sa il reprezint prin organizarea unui eveniment, oferindu-mi drepturi depline de a organiza, cauta parteneri si voluntari in Romania. In prezent nu exista nici un fel de contract prezent intre cele 2 parti.

Mentionez de asemenea ca sunt persoana fizica, si nu fac parte din nici un alt ONG sau partid politic.