am vorbit cu lichidatorul, care spune ca nu are arhiva si nici stampila si ca fost administrator sa certific inregistrarile din CM ptr acea perioada, iar pentru alte detalii casa de pensii sa ceara la Inspectoratul teritorial de munca documentele care-i intereseaza.
am fost administrator la o firma care a intrat in lichidare prin lichidator judiciar in anul 2000, azi 18-10-2020 un fost angajat imi cere adeverinta pentru perioada 05-06-2000 si 01-09-1997 cand a fost angajat, in Cartea de munca figureaza toate inscrisurile corect iar la incetarea activitatii are inscris in CM vechimea exacta cat a lucrat si grupa 2 a de munca, semnat de inspector sef si verificat valabilitatea inregistrarilor , semnat. Cum pot elibera adeverinta in aceasta situatie in care casa de pensii nu ia de bun inregistrarile din CM ?
judecatoria respinge ordonanta de plata si cheltuielile, ca neintemeiate, unui creditor care cere debitorului penalitatile de intarziere la plata conform contractului, cu drept de apel la aceeasi judecatorie, Ce actiune pot face pentru recuperarea acestor penalitati bine meritate , pentru acest debitor care nu si-a achitat datoriile la timp pentru societatea mea , am fost executat f.grav de anaf, penalitati extra, in prezent vad ca justitia da dreptate debitorului???
multumesc !!!
vreau sa deschid un srl cu obiect vanzare cu amanuntul magazin mixt, in mediul urban, vad moderat,1. ce stoc marfa imi trebuie ptr inceput? 2 angajati+adm, chirie 300 eu/luna,adaus comercial 10-20%; ce rulaj trebuie sa am zilnic, pentru a-mi acoperii o parte din cheltuielile de infintare si dotare, plus celelalte???
pentru teren sa platit numai impozit pe teren persoane juridice, din 1997 pana-n prezent, constructiile au apartinut unei intreprinderi judetene care avea mai multe sectii exterioare in zona rurala, deci este vorba de una dintre aceste sectii ,aceasta intreprindere a devenit propietar pe constructii nu stiu cum, terenul cu destinatia de curti constructii a fost intabulat cu drept de superficie acestei intreprinderi care a vandut prin licitatie acest activ cu propietate transferata la constructii si drept de superficie la teren.
constructiile au fost cumparate cu factura si contract vanzare cumparare notarial, care sunt trecute in cf iar la mentiunea propietar este trecuta firma,
terenul categoria de folosinta "curti constructii" la propietar este trecut statul roman in administrarea comunei x, la sarcini in acest cf este trecut actul de cumparare, cu mentiunea "intabulare, drept de SUPERFICIE", firma si sediul, pe acest teren sa platit pana-n prezent impozit pe teren persoane juridice din anul 1997, poate acum intelegeti mai clar intrebarile, va multumesc.
Cand superficia sau dreptul de superficie poate devenii propietate sau sa ai drept de propietate ?
In situatia de fata, este vorba de un teren apartinand unei constructii , sediul si PL societate com, cu denumirea de "teren curte constructii" trecut in CF drept de superficie SC propietar statul RO, constructiile in CF propietar SC.
Poate administratia locala prin Primar si Consiliul local sa hotarasca ridicarea dreptului de superficie asupra unei parti din acest teren ?
Care ar fi metoda corecta de-a devenii propietar si pe acest teren daca primaria nu este de acord ?
Va multumesc, cu mult respect !!!
O sala de sport finantata din fonduri guvernamentale si nu numai, poate fi transformata de edilii administratiei publice locale in sala de nunti, in special pentru odraslele acestora ???
La fel de bine si Caminele culturale care numai activitati culturale nu fac, se incaseaza chirii pentru nunti organizate cu tot felul de ciorbari, aceste schimbari de destinatii a acestor imobile de miliarde sunt admise ??? Daca da , atunci trebuie desfintata cultura si sportul ?? sau facem tot un spectacol si o ciorba sau un meci si o tocanita..
3 ani la zi facultatea gh. cristea bucuresti