avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Superficia ( dreptul de superficie)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Superficia ( dreptul de superficie)

Cand superficia sau dreptul de superficie poate devenii propietate sau sa ai drept de propietate ?
In situatia de fata, este vorba de un teren apartinand unei constructii , sediul si PL societate com, cu denumirea de "teren curte constructii" trecut in CF drept de superficie SC propietar statul RO, constructiile in CF propietar SC.
Poate administratia locala prin Primar si Consiliul local sa hotarasca ridicarea dreptului de superficie asupra unei parti din acest teren ?
Care ar fi metoda corecta de-a devenii propietar si pe acest teren daca primaria nu este de acord ?
Va multumesc, cu mult respect !!!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:53, 28 Ianuarie 2015
Actul constitutiv al dreptului de superficie ce spune? Pe cat timp s-a facut?
Cum ati intrat in posesia cladirii? Ati edificat-o dvs. sau era deja acolo?
Pe terenul respectiv platiti chirie, sau cum? Exista un contract?
Terenul este bun public sau bun privat al statului. La cf este trecut chiar STATUL roman sau o alta u.a.t.? Dupa cum vedeti ...necesita lamuriri!
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
trandafir2, moderator
Intrebarea dvs. este foarte alambicata, eu nu am inteles mare lucru. Dar un lucru va spun, ca dreptul de superficie nu se poate transforma intr-un drept de proprietate. Poate doar daca ar avea loc o confuziune.
andrei17 a scris:
Dar un lucru va spun, ca dreptul de superficie nu se poate transforma intr-un drept de proprietate. Poate doar daca ar avea loc o confuziune.

Este vorba de consolidare, nu de confuziune.
2) Se poate obtine proprietatea pe teren ..in anumite conditii.
trandafir2 a scris:

andrei17 a scris:
Dar un lucru va spun, ca dreptul de superficie nu se poate transforma intr-un drept de proprietate. Poate doar daca ar avea loc o confuziune.

Este vorba de consolidare, nu de confuziune.
2) Se poate obtine proprietatea pe teren ..in anumite conditii.



Oh ce am gresit. Am citit un drept de servitute de aici eroarea mea. Ma scuzati :)
constructiile au fost cumparate cu factura si contract vanzare cumparare notarial, care sunt trecute in cf iar la mentiunea propietar este trecuta firma,
terenul categoria de folosinta "curti constructii" la propietar este trecut statul roman in administrarea comunei x, la sarcini in acest cf este trecut actul de cumparare, cu mentiunea "intabulare, drept de SUPERFICIE", firma si sediul, pe acest teren sa platit pana-n prezent impozit pe teren persoane juridice din anul 1997, poate acum intelegeti mai clar intrebarile, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Inscriere in cartea funciara a unui teren sanducatanas sanducatanas Am cumparat o constructie de la cooperativa de consum in anul 2006.Mi s-a spus ca terenul aferent constructiei apartine domeniului public.Primarul comunei a ... (vezi toată discuția)
Atacarea unei hotarari a consiliului local camely07 camely07 Sunt consilier juridic stagiar la o societate mare si am o cauza mai complicata. Noi am obtinut o centrala termica prin aport in natura adus de Consiliul Jud. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de administrare operativa se transfera noului proprietar prin cumparea activelor dutadx dutadx Prin licitatia publica si Contractul de Vanzare-Cumparare din anul 2000, societatea noastra X cumpara “ACTIVUL: SECTIA din localitatea \"Y\" formata ... (vezi toată discuția)