avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate cryss7777

Activitate cryss7777

Răspuns la discuția Refuza sa facem acte pe teren
Am inteles, dar pe vremea cand a vandut respectivul teren oamenii nu obisnuiau sa faca acte , fiind de la tara nu erau informati. Problema este ca omul refuza sa semneze contractul de vanzare-cumparare, cu toate ca nu mai e al lui de foarte mult timp, decat pe acte.Anul trecut a zis "Facem , facem" . Saptamana trecuta am fost la el si a zis ca nu semneaza nimic. Ce ar fi de facut ? Daca , doamne fereste, moare cum mai rezolv problema ?
Sunt al 4-lea proprietar al unui teren.Problema este ca primul proprietar a vandut terenul catre ceilalti doi nefacand acte pe el.Eu l-am achizitionat de la al 3-lea proprietar si am primit doar copia dupa titlul de proprietate in care este scris primul proprietar.Am fost la acesta pentru a ne intelege sa facem actele pe teren, ca doar l-am platit si il lucrez. I-am spus ca umblu eu si platesc eu tot. A refuzat , cu toate ca aveam nevoie doar de o semnatura si copie dupa buletin.A spus sa merg sa rezolv cu cel de la care am cumparat. Nu intelege ca pe titlul de proprietate este tot el si ca trebuie rezolvata problema intre mine si el.
Ideea este ca cel care este scris in titlul de proprietate este bolnav, iar daca se intampla ceva cu el, ramane sotia lui care a spus ca nu semneaza nimic.
Cum ar trebui sa procedez ? Eu am platit terenul, el daca are titlul de proprietate poate sa vina sa spuna ca e al lui si sa mi-l ia, cu toate ca am martori.
A doua problema ar fi ca am actionat pentru un proiect de fonduri nerambursabile si am nevoie de acte pe teren, altfel pierd si proiectul.
Chiar am nevoie de ajutor. Oamenii sunt de la tara si sunt foarte incapatanati. Au impresia ca daca le-ai dat banii s-a rezolvat tot, ei nu stiu ca fara acte nu ai nimic.

Va multumesc !
Discuție Acte import
Buna seara,

Doresc sa import o cantitate mai mare de articole vestimentare din China , pe cale maritima (container). Am nevoie sa stiu exact ce acte sunt necesare pentru acest lucru, care sunt procedurile si daca exista si alte taxe (descarcare marfa etc.) pe langa taxa de transport pe care o achit furnizorului . De asemenea as dori sa stiu daca se va percepe doar TVA-ul 24% sau si taxa vamala.

Va multumesc pentru raspunsuri !