Referitor la aceasta fraza, extrasa din codul de procedura penala, daca nu ma insel (am dat si eu o cautare pe net):
Victima accidentului poate depune plangere penala in termen de 60 de zile de la data la care a cunoscut cine este autorul accidentului. Dupa intocmirea dosarului accidentului, lucratorii de politie instiinteaza victimele cu privire la identificarea autorului.
Intrebarea mea este:
Exista vreun termen legal in care organul de politie trebuie sa aduca la cunostiinta victimei identitatea autorului accidentului, in cazul in care aceasta nu se poate deplasa la sectia de politie pentru declaratii sau plangeri ? Dar in cazul in care victima nu doreste sa se deplaseze la politie pentru a face declaratii, desi starea de sanatate ii permite ?
Ca sa intelegeti mai bine iata cazul:
Accident rutier soldat cu vatamare corporala usoara, desi nu s-a efectuat nicio expertiza medico-legala, insa pt faptul ca a fost chemata ambulanta la solicitarea unei persoane care acuza dureri la un picior, vinovatul accidentului a fost acuzat de vatamare corporala. Victima a fost eliberata in acceasi zi de la spital. Este acasa, fiind si in varsta, pretinde ca nu se poate deplasa momentan la politie pentru declaratii (ma refer aici nu neeaparat la a face plangere penala ci declaratia cu privire la momentul producerii accidentului, pe care nu a facut-o pana acum, desi a trecut cel putin o saptamana de la momentul producerii accidentului) Politia a mentionat fraza de mai sus privitoare la termenul de 60 de zile, dar daca nu se prezinta victima la sectia de politie, trebuie sa se deplaseze politia la victima, insa politia nu prea are timp...In plus politia a declarat ca expertiza medico-legala se va efectua doar daca victima doreste acest lucru.
In speranta ca m-am facut mai bine inteles revin cu intrebarile initiale
Exista vreun termen legal in care organul de politie trebuie sa aduca la cunostiinta victimei identitatea autorului accidentului, in cazul in care aceasta nu se poate deplasa la sectia de politie pentru declaratii sau plangeri ? Dar in cazul in care victima nu doreste sa se deplaseze la politie pentru a face declaratii, desi starea de sanatate ii permite
Referitor la OMFP nr. 1984/2011 prin care pentru a inregistra o firma in scopuri de TVA este necesara verificarea de catre organele fiscale a existentei faptice a sediului social al firmei, am urmatoarea intrebare:
In cazul in care se efectueaza vanzarea unei firme/cesiunea partilor sociale a unei firme care este deja inregistrata ca platitoare de TVA si se schimba sediului social al firmei, se aplica OMFP nr. 1984/2011? Este nevoie de un control al organelor fiscale pt verificarea existentei faptice a noului sediu social?