avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate Flora1963

Activitate Flora1963

Doamna Mihaela, v-am trimis un mesaj privat. astept sa ma contactati. Se pare ca multi nu cunosc ADEVARATA noastra SITUATIE si ca atare, ne raspund astfel. Tineti cont de ceea ce mi-a raspuns Dna. Ynocennta!

Uitasem! Maine o sa va citez textual ce mentioneaza Actul meu de Adjudecare...Nu scrie nicidecum ca ar fi liber de orice sarcini fata de banca...Altfel, nu obtineam intabularea! Daca era grevat de vreo sarcina la Asociatie, nu mi se elibera intabularea! Asociatia s-a trezit cam tarziu! Asa ca ce si-a zis administratorul: lasa ca platesc prostii de locatari si proasta nou proprietara! Asa ceva nu o sa se intample. Ne mai auzim si astept sa fiu contactata de Dna. Mihaela! O seara cat mai placuta tuturor.
Va multumesc tuturor si nu am vrut sa supar pe nimeni. Dar vedeti....eu in acest apartament am intrat de abia pe 02.05.2012, cu Proces Verbal de punere in posesie (executor judecatoresc si politie). Asadar, NU sunt debitele mele la asociatie, NU EU am beneiciat de utilitati in perioada ianuarie / 02.05.2012....Mai mult, nu uitati prevederile noului Cod de Procedura Civila referitoare la faptul ca nu poti evacua pe nimeni intre 1 decembrie si 1 martie! Ori ex-proprietarul nu a fost chiriasul meu ci a locuit fara niciun titlu, abuziv in apartamentul meu, iar eu, din pacate, pana pe 02.05.2012 am stat cu chirie...Da, CU CHIRIE! Asadar nu mi se pare normal sa platesc eu toate utilitatile acolo unde nu am stat, nu am avut posibilitatea de a patrunde si consuma, atata timp cat legea ii apara pana la data de 1 martie exact pe rau-platnici. Faptul ca am achizitionat acest apartament prin licitatie nu are nici o legatura cu vreo speculatie financiara, dar se pare ca sunt persoane care gandesc ca as fi beneficiara a cine stie ce chilipir. Pentru mine s-a demonstrat a fi cel mai mare cosmar al vietii. Raspunsurile succinte ale Dnei Ynocentta mi se par a fi cele mai logice! Oricum, asociatia respectiva a intrat deja la masa credala cu banca si, nemultumita de cat a obtinut se judeca cu banca, mai mult, ma hartuieste pe mine.
Nu cred ca ati inteles situatia in care ma aflu EU.....Intrebarea era de la ce data platesc intretinerea in cazul meu si a doua intrebare era legata de interpretarea Art. 20 din Legea 230 / 2007. Restul, sunt povesti. Va multumesc.
Va multumesc din suflet! Imi puteti spune temeiul legal al raspunsului dvs? Sau, mai bine, va rog sa imi comunicati prin mesaj privat datele dvs de contact in cazul in care as vrea sa apelez la dvs.

In alta ordine de idei, am mari dubii referitoare la modul in care se interpreteaza Art. 20 din Legea 230 / 2007...Sunt notari care nu inteleg si nu diferentiaza o virgula sau un mic cuvant dintr-o lege...Va dau un exemplu....
" ART. 20
(1) Proprietarii care îsi înstraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decât aceea de locuinta sunt obligati ca la întocmirea formelor de înstrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari."
Eu cred ca se interpreteaza ERONATde catre 90% din notari, dandu-le nas administratorilor si presedintilor de asociatii..., ca absolut TOTI proprietarii de apartamente trebuie sa prezinte la vanzare o adeverinta de la asociatie, nefacandu-se de fapt, distinctie intre cei ce au apartamente cu alta destinatie decat cea de locuinta *vezi farmacii, sedii de firma, etc*
Dumneavoastra cum interpretati acest text de lege?
VA MULTUMESC! Si astept raspunsul dvs. si al celorlalti de specialitate!
Buna ziua

As dori,daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: am dobandit prin licitatie un apartament de la o banca ce a executat silit pe fostul proprietar. Astfel,
- Actul de Adjudecare are data de 05.01.2012, liber de orice sarcini
- Intabularea are data de 07.02.2012, liber de orice sarcini
- Proces Verbal de punere in posesie din data de 02.05.2012

De cand sunt obligata sa platesc intretinerea avand in vedere ca eu am patruns in apartament cu executor judecatoresc si politie in data de 02.05.2012? Fostul proprietar a avut restante foarte mari la Asociatie, eu am gasit apartamentul vandalizat, satanizat, distrus....si vreau sa il vand. Stiu ca pentru aceasta imi trebuie adeverinta de la Asociatie, administratorul face iguri, ma ameninta ca nu imi da nici o hartie in acest sens pana nu platesc restantele fostului proprietar. LEGAL, eu de cand trebuie sa platesc intretinerea? E urgent iar eu sunt intr-o situatie disperata, sunt cu moralul la pamant pentru ca ma simt hartuita permanent de administrator si sincer, vreau sa vand acest apartament. E cea mai oribila experienta din viata mea.
Sunt obligata sa achit eu debitele restante de la intretinere, sau platesc numai din momentul punerii in posesie?
Va multumesc