Am O societatea care nu are Contract colectiv de munca la nivel de ramura si nici contract colectiv de munca la nivel de unitate, iar in prezent CCM-ul la nivel national nu a fost inregistrat deci nu este aplicabil.
Ma intereseaza care este termenul de contestare a decizie de concediere avand in vedere ca in Codul Muncii este reglementat un termen de 30 de zile iar in Legea dialogului social este reglementat un termen de 45 de zile.
Din cate am observat Legea dialogului social reglementeaza raporturile de munca ale angajatilor care au si un CCM ori in situatia mea nu exista un CCM.
Totusi din cate am observat, Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa reglementeaza practica institutia abrogarii implicite. Sa inteleg ca Noua lege (cea a Dialogului Social) fiind o lege mai noua abroga implicit termenul din Codul Muncii, iar termenul legal ar fi de 45 de zile.
Astept cu nerabdare si alte pareri sau jurisprudenta daca exista deja.
singura modalitate legala prin care poti ocolii legea cu privire la fratele tau, este sa inchei un contract de intretinere intre tine si parinti, la notar, contract de la semnarea caruia vei deveni proprietara cu inscrierea unui drept de uzufruct in favoarea alor tai pe perioada vietii acestora.
Fata de speta expusa de catre tine mentionez ca ar trebui sa vanda ai tai apartamentul lor in timpul vietii, sa iti puna banii intr-un cont pe numele tau si apoi tu sa cumperi apartamentul chiar si casatorita.
Sotul tau, chiar daca este bun achizitionat in timpul casatoriei, nu va avea niciun drept, mai ales daca da o declaratie in care recunoaste ca banii vin de la parintii tai, instantele pronuntandu-se in acest sens.