avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Activitate Rainmann

Activitate Rainmann

Deci nu sunt in cea mai fericita situatie, si nici nu pot sa ii oblig in nici un fel sa plateasca cotele pentru luna octombrie. Puteam insa sa le cer sa le plateasca, daca semnam contractul pe 17 octombrie, asa este?

Ceea ce tot nu imi este foarte clar este daca exista vreo reglementare strict in sensul prezentat de mine, de scutire 100% a cumparatorului de la plata cotelor pe luna in cursul careia se face transferul de proprietate? Pentru ca situatia prezentata de dumneavoastra - absenta mai mult de 15 zile din locuinta - se refera, din cate inteleg, doar la scutirea de la plata electricitatii, gunoiului si gazului pe luna respectiva (asa cum spunea doamna elga50).

Doamna elga50: Sa presupunem ca redactez o astfel de instiintare si o las in cutia postala a presedintelui asociatiei, sau ii trimit un mail. Daca acesta este de rea credinta (cum de fapt si este, in realitate), poate foarte simplu sa ignore solicitarea mea. Cum pot sa il oblig eu sa ia act de solicitarea mea si sa fiu scos de la cheltuielile mentionate de dv? Sau sa dovedesc ca am facut respectiva instiintare?

Domnule adriantot: Imobilul l-am cumparat de la dezvoltator, care, pentru imobilele nevandute achita lunar o cota X. Ei bine, cum tranferul de proprietate s-a facut in data de 13 ale lunii octombrie, in luna noiembrie s-a repartizat cota X pentru imobilul in a carui posesie am intrat. Cota pe care dezvolatorul refuza sa o plateasca. Bineinteles ca la momentul efectuarii tranzactiei, la notar, presedintele asociatiei a depus o adeverinta cum ca imobilul nu este trecut cu restante in evidenta asociatiei. Adeverinta care, acum vad, nu prea ma ajuta in cauza mea..
Daca mie imi revine obligatia achitarii cheltuielilor de intretinere de la data de 13 octombrie - data consemnata in contractul de vanzare-cumparare, problema era tocmai cum se imparte sarcina achitarii sumei aferente lunii octombrie intre mine si vanzator? Se calculeaza in mod proportional, sau? Doamna elga50 spunea mai sus ca daca am detinut imobilul pentru mai mult de 15 zile din luna, imi revine mie in intregime obligatia de a achita cotele lunii octombrie. Si doream o indicatie in privinta legii/articolului unde apare mentionat acest aspect.
Imi indicati va rog si legea/art. unde se mentioneaza acest aspect?

Din ce am mai cautat pe internet, am inteles ca trebuie achitate cotele aferente unei luni, daca in apartament s-a locuit mai mult de 15 zile consecutive pe luna. Insa in cazul meu, eu
am inceput sa locuiesc in apartament doar de la 1 decembrie. Si presedintele asociatiei de proprietari stie acest lucru, doar ca din cauza unor diferende, nu va recunoaste acest lucru. Daca nu am depus la momentul respectiv cerere pentru scutirea de cheltuieli pe acea 1 luna si jumatate cat nu am locuit in apartament, nu mai pot sa fac nimic acum in acest sens?

Buna ziua,

Am cumparat un apartament in luna octombrie 2011. Contractul de vanzare-cumparare a fost facut pe 13 octombrie, iar tranferul banilor in contul vanzatorului am facut-o pe 25 octombrie.
As dori sa stiu in primul rand, care din cele doua date este, din punct de vedere legal, data la care se considera ca s-a facut transferul de proprietate?

Pun aceasta intrebare, pentru ca vanzatorul refuza sa achite plata cheltuielilor pentru luna octombrie. Cum se procedeaza in mod legal in astfel de cazuri? E obligat vanzatorul sa achite cheltuielile doar partial, doar pe 2 sau 3 saptamani - perioada in care apartamentul era in proprietatea lui? Pot eu sa il oblig, in mod legal, prin timitere in judecata eventual, sa achite aceste cheltuieli?

Va multumesc anticipat.