multumesc pentru raspuns...in alta ordine de idei ma puteti indruma cum pot lua legatura (contracost) cu un avocat recomandat de dvs pe probleme de genul acesta (adoptii in familie) pentru a discuta mai multe despre acest caz?..in cat timp de la nastere poate incepe procesul de adoptie?daca suntem nevoiti sa trecem prin etapele unei adoptii normale, de evaluare si toata birocratia?...in cat timp se va re-emite certificatul de nastere cu numele mamei adoptatoare (adik eu), ca la tata nu se schimba nimik...si multe altele? chiar imi doresc sa fac lucrurile ca la carte, legal si sa nu ne poticnim .
multumesc pentru raspuns, dar in cazul nostru, sora mea este inseminata cu sperma sotului meu (fara interventia mea, pentru ca eu nu am nici rezerva ovariana, deci practic eu nu o sa am nici o contributie), asa ca sigur copilul va fi declarat de tatal (sotul meu), dar legal copilul este al surorii mele, de aceea eu ma gandeam ca sora mea trebuie sa mi-l dea mie in adoptie
Buna ziua, Doresc sa va inaintez un caz, pentru care as dori o solutionare legala:
Suntem un cuplu, ne chinuim de 7 ani sa devenim parinti dar nu am reusit, in final se pare ca o “defectiune” nu-mi permite sa se dezvolte embrionul in uter. Pe scurt (ca nu ma mai intind cu toate procedurile pe care le-am urmat, bani, traume psihologice, depresii generate de aceasta boala crunta=infertilitatea) am gasit noi ca sa zic asa o solutie: sora mea sa fie inseminata cu sperma sotului meu (ea este perfect sanatoasa si apta) sa poarte sarcina, dupa nastere sotul meu sa declare ca este tatal copilului, lucru adevarat…si de aici…m-am poticnit….ce cadru legal ne permite ca sora mea sa-mi dea legal copilul spre adoptie dupa nastere, astfel incat sa devenim , eu si sotul meu parinti cu acte in regula. (o fertilizare in vitro in cazul meu are sanse de pana in 5%, si nu-mi permit financiar sa incerc, si avand in vedere ca sora mea are aceleasi gene ca mine, ADN…avem o relatie perfecta si ea doreste sa ne ajute in acest sens…asa am ajuns la aceasta optiune, dar pana nu aflam cum stau lucrurile din punct de vedere legal si juridic nu demaram actiunea)
Multumesc din suflet si astept cu interes raspunsul dumneavoastra. Am incredere deosebita.