Buna seara.Nu dureaza mult evacuarea,iti spun pentru ca asemanator cu tine am patit si eu.Du-te la un executor bun prezintai speta si cu putin noroc in 1 luna 2 ai rezolvat problema.Executorul va depune in instanta documentele pentru autorizarea de patrundere in imobil.Nu dureaza mult.Bafta
Dupa ce am adjudecat imobilul am fost instiintat de sumele care se vor impartii si prioritatile.Sumele s au distribuit astfel.1-ipoteca catre banca.2-asociatia de locatari si 3-impozitul catre stat.Pentru sechestrul de 6000 euro nu au mai ajuns banii deoarece erau ultimii care ar fi trebuit indestulati.Nu am stiut ca nu se va ridica sechestrul si executorul sustine in continuare ca este ilegal sa mentina sechestrul
conform articolui 518 cum scrie si in actul de adjudecare apartamentul ar fi trebuit sa nu mai aiba nici o sarcina.asta am crezut si eu pana in momentul cand de la OCPI mi sa spus ca este un sechestru asigurator care trebuie ridicat de catre parchet.Am intrebat executorul care imi spune ca cei de la OCPI ar trebuii sa radieze in baza actului de adjudecare aceasta sarcina.Cei de la OCPI insa spun altceva,cine instituie un sechestru tot el il si ridica.Executorul spune ca sunt 2 legi care se bat in cap.Nu stiu sincer ce sa mai fac.Am vorbit la parchet si mi sa spus ca ori achit eu prejudiciul de 6000 euro,ori ma inteleg cu cei inselati sau astept sa se termine cercetarea penala a fostei proprietare.Acum eu nu inteleg de ce trebuie sa trag eu toate acestea in masura in care eu am cumparat imobilul si cei de la parchet ar fi trebuit sa radieze imediat.
Cui trebuie sa ma adresez si ce sa fac pentru a se ridica acel sechestru?Este legal sa fie inca pus sechestrul atata timp cat eu am cumparat apartamentul de 1 an?
Am angajat un avocat care sa ma reprezinte.A fost la parchet,a depus cererea si dupa cateva zile a venit pe faxul avocatului raspuns de la parchet cum ca pentru a ridica sechestrul sa consemnez eu suma de bani(6000 euro) si mi se va ridica sechestrul in 2 zile,lucru care nu mi se pare normal.De ce sa platesc eu pentru fosta proprietara?In cazul in care nu achit ramane in continuare pus acest sechestru.Si sincer mi se pare ca acum este abuziv pus deoarece am facut dovada ca eu sunt noul proprietar si nu pot sa imi inscriu dreptul de proprietate in cartea funciara.Ce este de facut?
Buna seara.Am cumparat prin licitatie acum 1 an de zile un apartament care era ipotecat la o banca si avea sechestru asigurator de la parchet deoarece fosta proprietara facuse un prejudiciu de 6000 euro.Incuvintarea de executare a avut o asociatia de locatari care a executat-0 silit pt datorii mari la intretinere. Am primit actul de adjudecatar prin care apartamentul se transmite liber de orice sarcina. In momentul in care am fost sa intabulez apartamentul nu am putut deoarece m-i sa comunicat ca nu s-a ridicat sechestrul asigurator de la parchet.Am rugamintea daca poate cineva sa ma indrume si pe mine ce trebuie sa fac pentru a ridica acest sechestru.Din pretul obtinut la licitatie executorul a reusit sa indestuleze doar banca si asociatia de locatari.Va multumesc .